Допуснем ли да се разделим, влезем ли в дебат кой е по, по, най ,сме свършени

Случващото се днес е резултат от малките крачки, които направиха първите, смелите , прогледналите в мрака на българската действителност.
Черните знамена пред парламента и болката на майките, протестите за българската природа , срещу избора на Гешев, протестите на Възраждане , в които бяха обгазявани, блъскани и наранявани хора.Тогава се появиха мутрите на „Делта гард“ и кордони жандармерия.
Смелостта на българския президент, който въпреки ограничените си правомощия и нечистоплътния отпор на властта, каза истината за корупцията, мафията, смъртоносното управление на ГЕРБ и продължи да се бори за тази истина до днес.

Нахлуването на копоите на управляващите в единствената институция в България, застанала до българския народ беше превратната точка в нашето мислене.От стотици станахме хиляди…заради надеждата и усещането за сила, когато сме заедно.Не винаги споделяхме начините за изразяване на отношението си към властта.Яйцата, доматите, рибата пред институциите – всичко това е част от пътя на еволюцията в мисленето ни.

Днес се случват неформални обединения и раздели, конструктивни критики и голословни обвинения.То е следствие от човешката ни суета, от егото и усещането за власт и контрол.

Допуснем ли да се разделим, влезем ли в дебат кой е по, по, най ,сме свършени.
Протестът, такъв какъвто е изигра своята роля.Време е за по- радикални действия.Време е за нови форми на противодействие.Като гърците например.Така мисля аз.Може би и други като мен.
В това е разковничето – да мислим и решаваме заедно.Няма по и най- умни.На улицата сме всички ние и ние решаваме какво и как да се случи.Ние сме армията, която води битките ,а водачите се доказват със стратегията си.Всеки и всяко нещо изминава определен път, променя се, има своята куломинация и финал.Нужна е смелост, вяра и единство!

Всъщност започнах да пиша за първите крачки и първите смели българи, без които не бихме преживявали радостта и усещането за цялост по площадите на България.
Благодаря им…

Румяна Ченалова

loading...