ДОСТЪПВАТЕ ЛИ!?!

Колко е хубаво да научаваш нови думички! Днес взех нездравословното решение да се поразровя около електронното управление на държавата, при което потърсих информация на официалната страница на Държавна агенция „Електронно управление“ /Да вдигне ръка всеки, който е чувал, че има такава агенция/. Там чета следното твърдение на шефа на агенцията: „Вече ще достъпваме услугите на администрацията и през мобилен телефон.“

Вие вече достъпихте ли услугите?!?

Като знам НАП как се оляха със защитата на личните данни, достъпването нещо ме притеснява. След като изтекоха всички лични данни, включително за семейно положение и доходи, как спокойно да достъпваме / : ) /електронните услуги, доколкото изобщо ги има. Току-виж, се окажа с някое допълнително дете или съпруг или пък умряла. Случвало се е на хората, достъпващи даже и обикновените услуги!

А иначе агенцията добре си живее. За 2019 година са предвидени около девет милиона лева за заплати, и някъде около 290 000 лева за командировки, предимно в чужбина. Да се учат, де! Въпреки, че като знам гербавите калинки, бая командировки за обучение ще им се полагат!

Колко милиарда се дадоха за електронно управление!?! Риторичен въпрос! А колко електронни услуги имаме? Също риторичен. Честито!

Продължавайте да достъпвате!

Елена Гунчева

* Искрено се извинявам на приятелите си филолози за новите извращения на думата „достъп“, но не можах да се въздържа. След като председател на агенция може, защо аз да не мога!!?!

Снимка на Елена Гунчева.

loading...