ДОТУК ДОБРЕ. А ПОСЛЕ?

Няма да си кривя душата, днес Гешев заслужава добра дума за акцията в ГДБОП и задържането на шефа на „Наркотици“ с подкуп. Престъплението, ако е налице, е изключително сериозно. Наркотиците са съвременния бич на младите. Дотам, че много от тях ги приемат за нещо нормално и дори обявяват за задръстени тези, които не използват отровата. Видяхме при катастрофата с Милен Цветков докъде доведоха.

Добра работа е свършена. Но заедно с това е необходимо да се направи сериозна преценка какви кадри се предлагат на подобни постове. Не е първият случай полицаи, някои от които на сериозни постове, да са обвързани с престъпността и да й осигуряват чадър. Явно проблемът е в кадровата политика на управляващите. В полицията работят много кадърни хора, както и в службите. Но често с парашут спускат хора извън системата, които лесно се поддават на изкушенията.

Знайно е, че България е коридор и разпределителна гара за наркоканалите, като много от успелите и то на високи постове, са натрупали първоначалните си капитали точно от отровата, която дават на децата ни.

Аз лично съм за обесване публично на всеки, свързан с разпространението на наркотици. Както правят в някои азиатски държави. Да се надяваме, че прокуратурата поне този път ще представи читави доказателства и ще се стигне до присъди.

Елена Гунчева

loading...