Доц. Валентин Вацев алармира, че съставят правителство, което да обяви открита война на Русия

Геополитиката вече се е наместила уверено в дейността на родните политици

Външнополитическият анализатор доц. Валентин Вацев коментира в ефира на Българското национално радио политическият дневен ред у нас, определяйки го като геополитически.

Той е на мнение, че геополитиката вече се е наместила уверено в дейността на родните политици, дори самите те да не осъзнават това.
Основният геополитически въпрос за страната ни сега е дали ще влезем във война с Русия или по някакъв начин ще успеем да останем встрани от плана на големите геополитици, които управляват Балканите и Източна Европа.

Той прогнозира, че след предсрочните избори ще има някакво правителство, което ще бъде сглобено от отделни части от българския политически елит. Това правителство обаче няма да е в състояние да роди нищо, което да бъде жизнеспособно.

Външнополитическият анализатор посочва, че вярата, че малка, но победоносна война би решила проблемите на американската управляваща вихрушка, е определяща днес.
„Именно в името на това в страната ни ще се направят всички усилия за съставянето на правителство, което да е угодно на Американското посолство и на „Америка за България“, което да е готово при първо намигане да обяви война на Русия и всички останали сили, които не са сигурни, че това е най-доброто за България“.

В заключение анализаторът посочи, че отново няма да сме на страната на победителите.
Източник: blitz.bg