Доц. Мангъров дал съгласие да бъде кандидат за депутат в листите на АБВ

Доц. Атанас Мангъров е номиниран и е дал съгласие да бъде кандидат за депутат в листите на партия АБВ. Други извънпарламентарни партии също са в процес на редене на своите листи.

За новото амплоа на лекаря, добил популярност като критик на антипандемичните мерки на властта, съобщи лидерът на АБВ Румен Петков.

„За нас винаги е било много важно да има ярко гражданско участие в едно Народно събрание. За съжаление, в последните мандати това нещо липсва“, каза той.

В напреднала фаза по редене на листите си е и коалиция „Демократична България“. Все още текат преговори за подкрепа с други по-малки формации, без това да води до формално разширяване на обединението, увери Христо Иванов.

„На места подкрепа с отделни кандидати. Това е един много голям и сложен процес“

По неофициални информация Иванов и другият съпредседател – Атанас Атанасов, ще водят по две листи. Една от тях ще е софийска.

Софийска листа на обединението между „Изправи се.БГ“ и „Отровното трио“ ще води Мая Манолова.

В листите на „Изправи се.БГ“ ще има и засилено женско присъствие, уточни Манолова.

Макар преди три години да направиха шоу телевизионния кастинг за кандидат-политици, сега от „Има такъв народ“ държат в тайна процеса на формиране на листите. Заместник-председателят на партията Тошко Йорданов:

„Ние ще спазим всички законови срокове. Когато трябва да бъде обявена листата, ще бъде обявена“.

https://bnr.bg/