Доц. Мангъров: Целият тоя напън да се ваксинира масово, след като не са ясни още ефектите от ваксините, е плашещ!

В най -затворените страни има най -много заболели. Защото мерките са неефективни. За мен е неясно защо по цял свят се действа по този неефективен начин.

Рисковите хора просто трябва да спазват, да не ходят в пространства с много хора. Всички останали трябва да живеят свободно.

Тези, които са изкарали ковид, новите щамове няма как да ги заразят. Говорят се глупости – хем новия щам бил по-смъртоносен, хем не се изкарвал тежко. Смъртността е много ниска – и в САЩ, и в България. На 75 години – какво очаквате, когато има усложнения, дори и при грип? Безсмъртни за съжаление няма.

Пак ще повторя – в страните, където мерките са най-строги, заразените стават все повече.

Да се ваксинирате ли? Това е въпрос – все едно да ме питате – да се оженя ли. Който много го е страх да се ваксинира. Масовата ваксинация е рискова, има още много да се проучват тези ваксини и ефектите им не се установяват за два-три месеца. За ваксините съм, но да се задължават хора да се ваксинират, е крайно неетично.

Целият тоя напън да се ваксинира масово, след като не са ясни още ефектите от ваксините, е плашещ!

Всичките лекари, които се появяват всяка сутрин по телевизиите, са лабораторни и това не са лекари, които се занимават с инфекциозни болести!

Във всяка страна има хора, като мен, на които се заглушава гласа. И какво – да вярваме на Ню Йорк таймс и Вашингтон поуст, които са като Работническо дело?!

Хората трябва да се обединят срещу тази сила, която е наднационална и кара страните да се самоубиват по всякакъв начин. Малките хора трябва да се противопоставим на това бедствие.

Ако исках да оглавя листа, щях да бъда в друга партия. Моето решение да бъда в АБВ не е политическо, а човешко. Това е партия, която се обърна към мен, довери ми се, защото споделя моето виждане за нещата. И на практика тя ми дава пълна свобода. Не съм ангажиран с нищо. Мисля, че изборът ми е правилен и бих посъветвал много хора да ме последват. В момента разделението не трябва да бъде „леви-десни“, а да има обединение срещу тази неясна, неведома сила, която кара цели държави да се самоубиват икономически. Не знам каква е тази сила, не мога да я формулирам, но тя съществува. Целият свят се е побъркал и реагира по крайно неадекватен начин

Цветанка Ризова насреща му, запенена, с от тъпи по-тъпи въпроси, без изобщо да вниква в онова, което и говореше Атанас Мангъров, е достойна да бъде произведена като близач №1 на идиотския роден Щаб, ръководен от Боко Тиквата.

Цялото интервю може да гледате тук:

Доц. Мангъров: Решението ми да се присъединя към АБВ не е политическо, а човешко – bTV Новините (btvnovinite.bg)

Afera.bg