Драгомир Заков нанесе тежък удар на Корнелия Нинова

Червеният лидер пак е недоразбрала нещата

Военният министър в оставка Драгомир Заков нанесе тежък удар по Корнелия Нинова.

Той подчерта, че подопечното му министерство е осигурило пълната възможна прозрачност на целия процес за вторите изтребители F-16, които страната ни ще закупи от Щатите.

Шефът на ведомството в оставка дори публикува в социалните мрежи задочен отговор на вицепремиера и икономически министър Корнелия Нинова.

Припомняме, че в петък Нинова заяви в ефира на Българската национална телевизия, че е научила за подготвен инвестиционен разход за новите осем самолета на последното правителствено заседание. Именно тогава тя и останалите министри от социалистическата коалиция напуснаха заседанието.

Драгомир Заков припомня, че още преди година тогавашният служебен кабинет е изпратил запитване за купуване на вторите осем самолета.
По дати е изброена и хронологията на процеса на информиране на депутатите, обществото и министрите от кабинета.

Що се отнася до оперативното заседание на правителството в четвъртък, той отбелязва, че тогава точката е била обявена като доклад, а не за решение.

Драгомир Заков обясни че ВВС имат въпроси, което ще наложи допълнителните разговори. Но пак припомни, че България трябва да отговори на офертата до началото на ноември. Българската армия има нужда от засилено внимание, припомни той.

Следващите 8 изтребителя ще струват 1,32 млрд. долара. Парите този път може да бъдат плащани разсрочено.
Източник: standartnews.com