Драма в БСП

Деветима членове са хвърлили оставките си дружно

Сериозна драма се заформи в редиците на БСП преди изборите.

Оказва се, че левицата е останала без организация във Видин, след като 9 от членовете на ръководството й хвърлиха оставките си дружно.

Председателят на Областния съвет на БСП и на видинската организация на социалистите Димитър Велков и зам.-председателят на Общинската организация на БСП Борислав Василев дадоха брифинг, на който обявиха мотивите си за раздялата със столетницата.

Като основен мотив те посочиха „дълбокото разминаване между програмата и целите на БСП и провежданата от националното ръководство политика“.
Напусналите твърдят, че в резултат на политиката, която води централното ръководство на партията, „се е обезличила идейната идентичност на БСП“, превръщайки я в масова партия, обединяваща съмишленици.

Партията отдавна е подчинена на удовлетворяване на личните цели и амбиции на определен кръг хора.
Напусналите я посочват още, че „от голяма лява партия на България БСП се е превърнала в малка четвърторазрядна“.

Декларират несъгласието си с острата конфронтация на ръководството на БСП с президента, „която е лишена от всякаква политическа логика и която очевидно обслужва интереси по дестабилизация на държавата“.

Димитър Велков, обяви, че в последните години е факт организационният разпад на партията и разбиване на Общинската партийна организация във Видин, създаване на паралелен център, извън легитимно избраните органи и лишаване на Видинската партийна организация от уставно финансиране.
Източник: standartnews.com