Друг им е виновен

„Гарантирано от ГЕРБ“, „Реални решения за България“ – такива гръмки лога си избираха за предизборните кампании хората на Бойко Борисов. До момента гарантирани от ГЕРБ са само скандалите, „калинките“ и гръмките обещания. А жертви се оказват обикновените граждани.
Поредните заложници на гербаджийски интереси се оказаха ботевградчани. Общинският съвет в Ботевград де факто не функционира, защото уж малката група на ГЕРБ се разцепи на две. Половината пристанаха на бившия си съпартиец и ескмет Георги Георгиев. Другите го играят тяхна опозиция. Проблемът не са шестимата настоящи съветници на ГЕРБ и техните вътрешнопартийни крамоли. Проблемът е още от времето, в което Георгиев беше гербаджия. Ако някой е забравил, доста дълго той бе кмет на ГЕРБ. Голяма част от настоящите съветници на новосформираната му партия – също. Изведнъж започнаха да гърмят скандали около обществени поръчки, уреждане на наши хора и какво ли не. Когато се размириса на проблеми, Бойко Борисов реши, че Георгиев вече не се ползва с доверието му. А кметът си би камшика от ГЕРБ. Този номер сме го виждали – седи някой в партийката, ползва облаги, наближат тъмни облаци над него и изведнъж вече не е от ГЕРБ. И вълкът – сит, и агнето – цяло.
Синът на въпросния кмет също блесна с партийно номадство. Даниел Георгиев беше депутат от ГЕРБ, внезапно залетя към партията на Николай Бареков, отрече се, а после… После ГЕРБ го изключиха. Иди ми, дойди ми. Че то не е ли типично за ГЕРБ? Сутрин чуваме едно, по обяд – друго, а вечер ни убеждават, че трето са имали предвид. Единствената константа в поведението им е, че са непостоянни. Като изключим вечните обвинения към БСП, вселената, кривия космос.
Гарантирано от ГЕРБ е, че винаги ще намерят начин да си измият ръцете с друг. За ситуацията в Ботевград сигурно виновен ще излезе настоящият кмет и съветниците от БСП. А бремето от това, че гербаджии подбират „свестни и известни“ кадри, ще носим още дълго време.

Павлета Давидова

http://duma.bg