ДЪРЖАВАТА КАТО КОРУПЦИОНЕР

Вчера от Министерството на околната среда и водите и „ВиК Перник“ ЕООД – двете евентуално потърпевши от безстопанствеността на гербовия министър Нено Димов, не се явиха в съда, за да предявят претенции към него.

Той беше министър в кабинет „Борисов 3” от патриотарската квота. Обвинен е за източването на язовир „Студена” и като следствие – водната криза в Перник.
В моя поглед попадна както с това, така и по-рано с различни действия, вкл. и свързани с вноса на италианския мафиотски боклук. (както наврмето написах в разследването за продажбата на ЧЕЗ на Гинчето – Гивка Върбакова, в онзи Борисов кабинет можех да докажа връзки на двама министри със световната мафия „Н,Драгетата” и попитах самия Борисов дали тя е стъпила и в неговия кабинет)

10.01.2020

ЗАЩО АРЕСТУВАХА МИНИСТЪР ДИМОВ
*** Не е заради кризата в Перник – мотивът е различен от документацията и изявленията

.
Гражданските искове срещу Нено Димов от страна на държавата в лицето на Министреството и от страна на перншикото „В и К” са отеглени.
Ето обяснението на министър Асен Личев:
„МОСВ няма качеството на пострадал в наказателното производство срещу бившия министър Нено Димов. В наказателния процес се приема за разглеждане не всеки граждански иск, а само този за обезщетяване на вреди, които са пряка и непосредствена последица от престъплението. МОСВ не е предявявало граждански иск, за да го оттегля“.

Наглост! Министерството представлява държавния интерес, а той би трябвало по Конституция и закони да е на гражданите.
Още повече, че източването на язовира е свързано с ремонта на стената, извършен с държавни пари – като далавера, както посочих в моето разследване тогава. И прокуратурата трябва да защитава нашия интерес, но не го прави.

29 декември 2019 г.
Олигархично-масонски игри:
КОЙ ОТКРАДНА ВОДАТА НА ПЕРНИК?
**** Към пернишката сметка трябва да се прибавят милиарди лв. – последните от тях са за половин милиард лева
**** Ще се разследва ли отговорността на един олигарх, излизащ винаги сух от водата – дори и сега при стотици хиляди засегнати хора?
**** Аферата „Студена” като част от други афери

Прокуратурата също не защищава държавният интерес. Щетите са за 11 млн. лв., както първоначално беше посочено, но сега са само 1.2 млн.

Григор Лилов