ДЪРЖАВАТА НА „1984“! СЛУШАТ НИ…

Общоизвестен е фактът, че в България всички се подслушват. Може би с изключение на някой друг овчар или работник. Държавата от „1984“! Не само ни слушат, но и за „оперативно интересните лица“ разработват психологичесски профили, за да могат да ги манипулират или директно изнудват. Събира се незаконно информация за минало, роднини, връзки, работа – всичко, което може в един момент да притисне човек, който стане неудобен!

И службите това работят! Не националната сигурност е важна, Територията е като разграден двор! Важна е ВЛАСТТА НА ШАЙКАТА ДА БЪДЕ ЗАПАЗЕНА НА ВСЯКА ЦЕНА, ДОРИ С НАРУШЕНИЕ НА ЗАКОНА И МОРАЛА!

А компроматите са важни. Много от тях не излизат на бял свят, само се вижда как рязко съответният човек си променя позициите. Например се носят слухове, на които не искам да вярвам, за педофилски компромат, с който държат един прокурор. Например….

Държавата се управлява дори не като мафията. Мафията все пак има някакво чувство за чест и морал. И не засяга жените и децата. Тези, гербавите, дори мафията би ги ликвидирала за прекалено гнусни методи!

Позволили са си да подслушват дори и Първата дама! Мерзостта няма граници! Пропускат терористи, но къде ще отиде на кафе или с коя приятелка ще сподели нещо лично, е явно по-важно от националната сигурност! Срамно и позорно!

И за тези, които се усъмняват – усеща се, когато има и друг на линията. Пращене, една особена тишина, отвреме навреме звуци, щракания. Вече съм свикнала и изпращам поздрави на дежурния офицер, все пак и те деца хранят, това ги карат да правят, това правят. И призовавам да им се отпуснат повече пари за подслушване, поне техниката да си оправят, че е много срамно в 21 век да се усеща, че те подслушват. Явно и техниката им е скапана!

Държавата на „1984“!

Елена Гунчева

Снимка на Елена Цонева Гунчева.