ДЪРЖАВАТА-УБИЕЦ

По частна жалба на гражданин Варненският окръжен съд отмени постановлението на Прокуратурата, с което тя прекрати разследването на наводнението в кв. Аспарухово на Варна на 19 юни 2014 г., при което загинаха 13 души (по официални данни).

По онова време, след седмица разследване, на 26 юни направих телевизионно предаване, като пуснах и пост за онова, което се е случило: избил е основният магистрален напорен водопровод за Варна и изравнителя му в секретното поделение над квартал „Аспарухово”, което предизвиква вълна цунами с височина … 8 метра (!!!), шетала по хълма надолу и тръгнала от изравнителя!
Открих, че и изсипалият се по това време дъжд не е бил 100 литра на квадратен метър, както лъжеха власт, медии, коментатори, а многократно по-малък.

Както винаги, държавата се ослуша за разкритията ми, прокуратурата не пожела да свидетелствам, тролове нагазиха профила ми… Виновното лице според прокурорите се оказа природата и делото беше прекратено.
Сега ще трябва да го възобновят и после, сигурен съм, пак ще го прекратят – например заради „неизвестен извършител”.

Държавата-убиец е опасна за всеки!
Защото никой не може да знае кога ще го отнесе на оня свят – с изпуснали язовири, с влакови катастрофи като онази в Хитрино, с шетащи на свобода издирвани криминални лица като онзи в Нови Искър, с пияни или надрусани шофьори по пътищата, които не ги контролират или се оправят с подкупи и т.н.

Но държавата –убиец е такава, не само защото така я правят управляващите с управлението им, независимо в каква партийна боя са се пременели.
Защото държавата представлява преди всичко онова, което се ражда от нашите действия или обратното – бездействия като народ спрямо тези на елитите.

Григор Лилов

https://www.facebook.com/grigor.lilov