Д-р Гълъбова: В бг-семейството има оглушително мълчание, шири се безнаказаност

Хората има проблеми в общуването. Отказват да мислят, а телефонните измамници използват психологически похвати. Това заяви д-р Цветеслава Гълъбова, директор на Държавна психиатрична болница ”Св. Иван Рилски”, пред БНТ.

Според доц. д-р Румен Бостанджиев, когато спрем да осмисляме какво се случва в главата ни и се отдадем на емоциите се случват подобни истории.

Попитана за убийството в Галиче, Гълъбова заяви, че между случаите във Варна и Галиче има обща връзка и тя е изключително примитивна. „Българите не се интересуваме за нищо друго, освен затова, което се случва в семейството ни. Когато има проблеми в семейството, то искаме да ги махнем. Виждам го ежедневно в работа си с психичноболните. И хората от Галиче искат да решат така проблема – като махнат семейството на Аксел“, каза още тя.

„Ние не осъзнаваме,че сме клетки на един общ организъм. Когато човек не може да управлява собствените си емоции, той се свързва с другите хора като по начин, който води до смърт и болка. Трябва да научим децата си на изкуството на любовта. Единственият начин да се свързваме и да оцеляване е през любовта и когато това не се случва – има смърт“, заяви Бостанджиев.

По думите на Гълъбова случаите в Сотиря и Галиче са свързани и това са тежки системни проблеми. „Къде са институциите? Щом сме част от обществото, трябва да свикнем, че има правила. Чувството за безнаказаност го има и то се шири и тези неща, идват от хора, които са във фокуса на общественото внимание“, каза тя.

.

https://frognews.bg/

loading...