Д-р Гълъбова: Откритите преговори за кабинет не са нито цирк, нито театър, а стъпка към доверието

Откритите преговори за кабинет не са нито цирк, нито театър. Това би могло да бъде първа крачка. Лично за мен тя е добра и е в правилната посока, коментира тя откритостта между политическите сили в опит за съставяне на общи политики и ново правителство.

Това коментира пред Дарик радио директорът на Държавната психиатрична болница „Свети Иван Рилски“ и член на Инициативния комитет на президента Радев д-р Цветеслава Гълъбова.

„Демокрацията ни е млада – 30 години, сега тепърва се учим, прохождаме и доверието е силно накърнено, ето защо тази стъпка е добра“, допълни д-р Гълъбова.

„Има лек, който да накара обществото да повярва в авторитети и институциите, но той не е магически. Доверието в политическите авторитети се гради бавно, защото иска време, изяждане на една торба сол, опознаване, трудни ситуации. Няма как да се случи магически. А доверието в институциите минава през доверието в хората, работещи в тези институции“, смята тя.

Д-р Гълъбова остава обнадеждена, че този път партиите ще могат да преглътнат гордостта и егото си и ще разберат, че това е волята на електората и трябва да си стиснат ръцете.

Frognews.bg