Д-р Калоян Методиев: Елена Йончева настъпи управляващите и те не можаха да го преглътнат

Елена Йончева настъпи управляващите и те не можаха да го преглътнат. Това каза за седмичното обзорно предаване „Метроном“ на Радио „Фокус“ политологът д-р Калоян Методиев.

Последствията ще бъдат предимно за управляващите, обясни той, като уточни, че власт не се задържа с подобни мерки.

“Трябва да се отговори на два въпроса: Ако всичко е наред с магистралите, защо управляващите не искат международна лаборатория да вземе проби от качеството на същите тези магистрали? Защо оградата по границата, която е абсолютно пародийно съоръжение и което беше показано и доказано като такова, също не бъде подложено на проверки и разследвания, каквито бяха демонстрирани от Елена Йончева”, попита д-р Калоян Методиев.

Той каза още, че Йончева трябва да получи широка обществена подкрепа, която започва да се генерира.

Контрастни са позициите на двете политически сили – БСП и ГЕРБ, коментира Методиев. Той сравни форумите на двете партии и очерта кондиционната разлика.

“При ГЕРБ протече вяло, без енергия, бяха унили. Лидерът Бойко Борисов дойде, разграничи се от партията, обвини ги в корупция и ерозия. Всичко приключи за час и половина. При БСП днес виждаме огромен интерес – всички посланици на европейски държави са там. Виждаме много повече хора, има еуфория. Синдикатите са там, огромна част от медиите. До събранието на ГЕРБ не бяха допуснати журналисти да комуникират с делегатите, докато при БСП свободно обикалят всички медии и в кулоарите, и в залата”, обясни д-р Калоян Методиев.

Той каза още, че унилостта на ГЕРБ се дължи на изхабяването, трагичните резултати в управлението и на скандалите, заливащи публичното пространство. „Синьо-червената мъгла“ трябва да се изправи срещу сегашния неефективен режим, обясни той.

Новата посока на развитие и наваксването на изоставането спрямо ЕС ще могат да бъдат постигнати чрез общи обществени усилия, добави политологът.

http://epicenter.bg

loading...