Д-р Катя Пенева-любовен психотерапевт: Свалките

Настъпи ли лятото, най-честите консултации в кабинета и на телефона ми са свързани с летните запознанства. Не едно и две, а безкрайни. Първо контактът се осъществява, в някоя социална мрежа, а след това идва ред на срещата и така ден след си с ново гадже и различен сексуален партньор. Но да видим…

Свалката е цяла философия, която използва методи и похвати, изведени по пътя на емпиричния подход към изкуството на съблазняването и оплитането в любовни мрежи, а това никога не е елементарно. Една школа, която учи как да привличаш противоположния пол с пределна простота и за рекордно кратък срок.

В основата на това умение стоят междуличностни отношения, които понякога наподобяват бойно поле или боксов мач, по време на който ако мъжът не е достатъчно внимателен може да получи смъртоносен удар под кръста и независимо от това, той трябва да продължи да се държи с жената максимално открито и честно. За да се привлечете вниманието на една жена не е необходимо да сте голям хубавец или да имате дебел портфейл. Необходими са  две качества-увереност и настойчивост.

Твърдя, че който ги владее е на крачка пред съперниците си. Не са малко и другите сценарии, които трасират пътя към успеха. И за мъжете и за жените е важно умението да могат да балансират емоционалната си близост към партньора, да умеят да бъдат ту топли, ту пък студени, дори понякога твърде непредсказуеми в поведението си.

Това е доста привлекателно от една страна и твърде непредвидимо за хората, от отсрещната страна, които очакват срещите им да се развиват по-определен сценарии. Като едни почитатели на драмата и мъжете и жените са силно развълнувани когато усещат напрежение, което ги кара да се стремят към още и още внимание. Разбира се, че когато харесването е взаимно, човек очаква от отсрещната страна да има взаимност, но не винаги се получава така.

Има не малко хора, които желаят на всяка цена да провокират интереса и вниманието ви, а не да отговарят на вашите очаквания.

Един от начините да ви накарат да тръпнете с надежда е да ви отговарят на съобщенията и обажданията, когато те си пожелаят. Да едва ли има нещо по-дразнещо от това. Чакате отговор на ваше съобщение и то се бави. Ама разбира се, че не се намирате в административна служба, а в поредния си флирт. За разлика от жените, мъжете не живеят в телефоните си, а когато няма отсрещен отговор дамите стават нетърпеливи и започват да пишат повече и повече, понякога дори са и досадни.

Разбира се, че когато една персона не ви отговаря веднага тя не само увеличава интереса към себе си, но и желанието. „ Ами ако сега е с друга жена?“ „ Ами тя, вечно е заета и никога не се обръща към мен с малкото ми име. Може би жонглира с още дузина мъже и се страхува да не обърка имената.“

Фактът, че потенциалният ви партньор се радва на голямо внимание го прави по-желан. Безспорно! Има не малко мъже и жени, които демонстрират самочувствие и увереност, а това винаги е много еротично.

Уверения в себе си човек, дава усещане за сигурност. Вие искате нечие рамо, на което да се облегнете. Ето това е човекът за вас, но само ако той приеме, че вие сте за него. Независимият партньор има пари, престижна професия и изглежда недостъпен. Разбира се, че всеки желае да се бори за неговото внимание. В моята практика установявам, че много жени са дистанцирани на първите си срещи с непознати мъже. Притесняват се от това, че мъжете подхождат към тях основно със сексуален копнеж и веднъж изконсумирани, те вече няма да са обект на желанието им. Разбира се имате право да търсите по-сдържан и по-овладян в емоциите си мъж, които зачита вашите предпочитания. Дори и само тактилното докосване по-ръката може да разпали страстите и не след дълго да се стигне до желаната кулминация.

Сексуалните желания нарастват през лятото, а любовните страсти се разгорещяват по време на отпуската. Горещ секс с непознат! Ако не друго ще ви остане една красива история, която ще разказвате в старостта си. Разбира се, че не е изключено краткотрайният флирт да прерасне в сериозна връзка, за това човек не бива да се отчайва след поредния неуспех. За всички, които поредното ухажване е начин да разнообразят ежедневието си и да ускорят пулса си, лятото ще бъде любодатно. За съжаление все повече доказваме личните си успехи през количеството секс, което ще изконсумираме, чрез любовниците в леглото си, а не през качеството на отношения, което можем да създадем само с един любим човек. Защото е трудно, защото е лято, защото ще скучаем. И хайде юруш на флирта.

Д-р Катя Пенева тел. за контакти 0897 25 81 81

e-mail: [email protected]

burgascity.com