Д-р Цветеслава Гълъбова: Защо търпим безкнижници да определят съдбите ни?

В навечерието на 24 Май – за мен най-българският празник, на фона на случващото се от години в моята Родина, ме налягат рошави, но не палаво рошави, а грозно невчесани мисли.

Защо загубихме възможността да ползваме силата на Словото, защо допуснахме и все още търпим безкнижници да определят съдбините ни, защо и как стигнахме до тук войнстващият примитивизъм да стане норма на поведение, а скоро и неадмирирането му да бъде наказвано.

И после се гневим, че децата ни били неграмотни, без амбиции да се развиват чрез учене и упорит труд. Е, как да бъдем убедителни пред тях, че това е начинът, а не постоянното ръкопляскане и придихание пред глупостта и арогантността. Не, скъпи мои сънародници, обречени сме на загиване, ако не изведем силата на Словото отново напред, ако начело не застанат смели, образовани и обичащи България и народа си ВОДАЧИ!

Аз обичам Родината си, обичам народа си и искам бъдеще за децата и внуците си ТУК!

Facebook, д-р Цветеслава Гълъбова

Премиерът Бойко Борисов отново подкара сам служебния джип – този път за да провери как върви ремонтът на ВиК мрежата в Перник. Придружават го кметът Станислав Владимиров и зам.-министърът на регионалното развитие Николай Нанков. С него е и финансовият министър Владислав Горанов. „75% са загубите на ВиК-Перник. С промените се надявам да ги свалим на 45%”, заяви кметът на Перник. Той заяви, че нощният режим на водата в миньорския град засега ще се запази, за да няма допълнителни щети. „Много хейт имаше, но ако някой си мисли, че водата се носи на ръка… Това е уникално съоръжение“, категорично отсече регионалният зам.-министър Нанков. „Отстрани, като даваш акъл, е по-лесно винаги“, допълни Борисов.

Frognews.bg