Евгений Дайнов: Властта изтича от ръцете на ГЕРБ към няколко олигарси и прокуратурата

В момента ГЕРБ не е властта, има отделни парченца, както Бойко Борисов не е цялата власт. Моделът „Тодор Живков”, който Борисов приложи, вече се разпада. Интересно ще е къде тази година властта ще уседне – към прокуратурата, това е ясно от 2016 г., че към нея оттича много власт, и към съюзни на нея олигарси.

В момента малко се подменя олигархическата групичка – тази година Валентин Златев изхвръкна, влезе Домусчиев, сега като гледаме май и Васил Божков ще изхвъркне и ще влезе някой друг. Но в крайна сметка най-стабилното място, в което нелегитимно се е събрала властта ми изглежда прокуратурата. Това заяви пред bTV политологът Евгений Дайнов.

Повечето политици в България не разбират от политика, те разбират от схеми, смята политологът Евгений Дайнов. БСП била превзета отвътре. Политиците ни са контролирани, по мнението му.В България политиката е на смъртно легло, каза той. Власт без граждански контрол безчинства. Единственото разделение на властите, което виждаме, е между президента и премиера, посочи Дайнов.

Властта се е събрала и никъде нямало разделение на властите, по мнението му. Бойко Борисов подчини Корнелия Нинова и БСП на своята воля, изтъкна той. БСП е най-верният съюзник на Борисов, според него. Лидерът на БСП била опозиция на „дърлене“, но не и на алтернативни политики.

Отстраняването на Цветан Цветанов бил част от процес в ГЕРБ. Борисов не е цялата власт, той има парче от властта, смята той. Властта изтекла от партията на Борисов като според него властта ще се концентрира в прокуратурата.

Не очаквам Цветанов сега да направи партия, прогнозира Евгени Дайнов.

.

https://frognews.bg/

loading...