Евгений Дайнов: Добре, че не съм аз министър-председател. Щях да уволня всички главоломно

Добре, че не съм аз служебен министър-председател. Това, което виждаме като забавяне, особено по отношение на службите, е опит на правителството така да изпипа уволненията юридически, че да не са атакуеми. Аз съм по-нетърпелив човек и ако бях на мястото на министър-председателя, щях да ги уволня главоломно навсякъде. Но като ще връщат законността ходовете им трябва да са законни, а не извънредни.
,
Това коментира пред „Алтернативата“ политологът Евгений Дайнов.

Според него това правителство трябва да показва решителност и категоричност на действията си. „Това и прави на повечето фронтове“, добави Дайнов.

„Такъв тип възстановяване на нормалност, предотвратяване на саботажи и двувластие изискват официалната власт да е в постоянен диалог с гражданите. Докато гражданското общество осъзнато е на страната на това правителство и то знае, че може да се опира на гражданите, климатът у нас ще продължава да се пречупва във вреда на ГЕРБ. Изходът е един – в една държава може да има само една държавна власт. Някоя от тези две власти трябва императивно да наложи волята си върху другата“, коментира още политологът.

Според него ако няма някакво огромно разтърсване, на 12 юли ще имаме нещо като мнозинство на т.нар. „промяна“. Той очаква Слави Трифонов да е първа политическа сила.

https://frognews.bg/