Евгений Дайнов: „Има такъв народ“ ще е първа партия в следващото Народно събрание

По-различни резултати от предсрочните избори на 11 юли. Това прогнозира пред БНР политологът проф. Евгений Дайнов. Според него партиите на протеста не са успели да мобилизират всички свои симпатизанти на вота на 4 април.
Той посочи „Има такъв народ“ като първа партия в следващото Народно събрание. Според проф. Дайнов се надига вълна в обществото срещу ГЕРБ и заради разкритията в комисията по ревизия на управлението, които „ще отвратят хората“.
Встъпилото в длъжност днес служебно правителство, назначено от Румен Радев, той коментира така:
,

„Президентът сложи рамка на едно възможно бъдещо правителство, показвайки, че е възможно хората да се съберат не на почвата на политическа идеология, а на почвата на това, че трябва да се прави почтено правителство, което да възстанови върховенството на закона“. По думите на Дайнов президентът Радев има „сантименти и идеи за балансиране на нещата по отношение на Русия“, но добави:

„С инициативата „Три морета“, която има за цел да противостои на нездрави руски намеси в нашия регион, в която той е деен участник, както и с участието му във форума на НАТО, т.нар. Б9, и декларацията, която подписа и той, която беше в посока на това, че Русия става все по-враждебна сила с лоши намерения, тези остатъчни трептения на Радев към Русия се поглъщат от истинската политика, че трябва да се пазим от руски влияния“.

Проф. Евгений Дайнов заяви категорично, че пропагандата, че президентът Румен Радев е „едва ли не руски агент“, е била фалшива от самото начало.

https://frognews.bg/