Евгений Дайнов: С фалшиви новини властите превръщат хората в крепостни селяни

Българинът гледа да не се мине. На този фон, че ти си гявол и си по-тарикат от другия, по-лесно се хващаш на въдицата на фалшивата новина. Колкото по-фрапантна е тя, толкова по-лесно е да й вярваш – ти си тарикатчето, което знае за какво става дума“. Това заяви в предаването „Тази неделя” политологът Евгений Дайнов.

И българските власти произвеждат фалшиви новини – когато се опитаха да национализират „Дунарит”, за да превземат чужд бизнес, това е пример за такава новина. С подобни неверни изказвания се цели гражданите да се превърнат в крепостни селяни.

Имаше атака това лято срещу всички по-устати хора като мен, които се борят срещу олигархията и за които бяха издадени 5 безплатни книжки. В тях се описват такива като мен като олигарси и изедници.  Кой е най-големият борец срещу олигархията и срещу разграбването на КТБ? Излиза, че Пеевски! Човекът закон внесе, заяви с ирония Дайнов.

Едни медии помогнаха да падне КТБ, посочи друг пример за фалшиви новини журналистът Росен Босев.

Той каза още, че Данаил Кирилов представил версия за падането на второто правителство на ГЕРБ, според която искането да се разследват приватизационни сделки довело до избори.

Евгений Дайнов припомни как Бойко Борисов обяви, че не е искал да спечели вота, а Цветан Цветанов обвини фалшивите новини за нереализирането на Цецка Цачева като президент

frognews.bg