„ЕвроДикоф“ нищи далавера за 34 млн. евро

Поредно осветяване на задкулисието по най-мащабната , но неслучила се инвестиция у нас – за 1 милиард и 600 милиона долара направи Сашо Диков в последното издание на предаването „ЕвроДикоф“ по Евроком. На светло излизат факти, които имат силата на „атомна бомба“ и са пряко свързани с премиера Борисов.

Става дума за провалената сделка за изграждането на така наречения „Лас Вегас на Балканите“ – увеселителен комплекс край София, с който пропадна най-мащабната инвестиция у нас от 1 милиард и 600 милиона долара. В друго предаване на Евроком – Дискусионен клуб „Седмиците“, политикът Александър Томов направи супер скандални разкрития по повод тема, започната преди седем месеца в предаването ЕвроДикоф.

В първото издание на ЕвроДикоф през април, разкрихме, че приятел на премиера Бойко Борисов е сключил консултантски договор с фирма на азиатския инвеститор Стивън Ло, който искаше да построи „Лас Вегас на Балканите“, край Равно поле, на стойност 1 милиард и 600 милиона евро. Стойността на консултантския договор е 34 милиона евро. Сключен е с бизнесмена Иван Саздов.

Саздов е завършил ВИФ и е шеф на тенис-клуба в Банкя. Тогава, самият Саздов в предаването ЕвроДикоф каза, че Бойко Борисов няма нищо общо с договора. Но днес,

Александър Томов, който доведе Стивън Ло в България, направи сензационно признание: „Двайсет дни след като дойде на власт, Бойко Борисов ме отстрани от проекта и посочи на инвеститора Стивън ло при кого да отиде. И там беше сключен консултантски договор за 34 милиона евро.“

Още през март Диков в официално писмо до прессекретаря на Борисов – С. Арнаудова – пита премиера за проекта, сделката и консултантския договор. Отговор до момента няма.

Ако това, което казва Александър Томов е вярно, нещата стават страшни, се каза още в “ ЕвроДикоф“.

.

http://frognews.bg