Европа. Клета дърта блудница. Газ в рубли. За сега само газта. А по-късно може и петрола, дървата, въглищата…

Добър ден!
Бях блокиран 3 дни и не можех нито да пиша, нито да лайквам заради едни… съединители. Още няколко дена няма да мога да пиша в групи, а месец публикациите ще са ми надолу в канала. Не, че ми дреме особено за това, но показва колко струват „демократичните ценности“ и „свободата на словото“ в т.н. „свободен свят“.

Що се отнася до въпросния свят, то той живее в тотална илюзия. Всъщност в паника. Преди 2 дена руснаците демонстрраха и показаха видео в което един „Кинжал“ разруши един склад. Последва един ден мълчание и вчера бай Дън се изказал, че какво толкова, това било някаква си ракета с обикновена бойна глава. Но самият факт, че бай Дън го коментира, означава, че „свободният демократичен свят“ е разбрал посланието. А то е в детайлите, че точно този склад е строен дълбоко в скалите с много метри дебел и армиран бетон още по времето на СССР и е бил проектиран да издържи атомна война, в него са се съхранявали атомните оръжия по онова време. Т.е. това е противоатомно укритие. И една хиперзвукова ракета „Кинжал“ с „обикновена“ бойна глава го разруши от раз като нож в масло. Не три дена бой с тежка артилерия, не взривни дейности, а дълбоко в тила на противника и за стотни от секундата. Невидимо, неочаквано, бързо и точно като кинжал. Без възможност противника да се защити.

Това послание ясно показа на „лидерите“ на т.н. „демократичен и свободен свят“ най-общо, че няма къде да се скрият, че са си дали парите напразно за бункери и няма какво да ги спаси, ако се стигне до там. И макар да беше омаловажено от бай Дън, по всичко личи, че е разбрано от когото трябва. Един вид, сещайте се, че същата ракета може да носи и други бойни глави!…

Европа. Клета дърта блудница. Газ в рубли. За сега само газта. А по-късно може и петрола, дървата, въглищата… Щели сме да се сплотим, да се увием с одеала, да намалим парното и един вид, голям праз. Ами голям е. И не е праз, а полов член. Защото „много примитивно е природният газ да се разбира само като средство за отопление или получаване на евтина електроенергия. Той е важна суровина както за производството на полимери, така и за торове, а газът е необходим за производството и на стомана, и стъкло.

Недостигът на газ е изпълнен с по-сериозни проблеми от намаляването на стайната температура – това е едновременно намаляване на производството и увеличаване на безработицата, което води до загуба на позиции на световните пазари с всички произтичащи от това последствия.

Въобще скъпата енергия води до фалити, бедност, глад и криза. А Европа няма изход от тази ситуация. В стремежа си да накаже Русия, се самозакопава.

Давам елементарен пример:
Средните цени на горивата в бензиностанциите в Москва днес са както следва:
Бензин А 95 – 52,88 рулби x 0,018 лв = 0,95 лв./л.
Дизел – 54,39 рубли x 0,018 лв = 0,98 лв./л.
Газ пропан бутан – 27,46 рубли x 0,018 лв = 0,49 лв./л.
Аууу, каква слаба и фалирала Русия, а?! 🙂 Вече ми се ходи да живея там. Даже и в Сибир, където години наред ме пъдиха разни демократуни. Те обаче къде ще ходят и какъв ще го ядат, не знам, не знам… 🙂

С такива цени на енергията и горивата Западът е обречен на глад и криза, а не Русия. А фалитите на западните компании само могат да радват Китай, защото ще му освободят пазарите. Ще кажете „ами ние“. Ами ние – барабар Кирчо с мъжету. Горе писах за един голям член. Това ни чака и нас. Защото за пореден път продажните ни политици застанаха на грешната страна в историята – тази на противопоставяне с „бензиностанцията с ракети“ Русия.

Аз лично започвам потихонку да купувам дълготрайни храни – боб, леща, ориз, макарони, ей такива неща. Защото това няма да свърши скоро. За съжаление, гладът тепърва предстои.

И нещо позитивно накрая от нета:
„Добрата новина за всички, които не успяха да научат английски език е:
-Уже не надо!…“

Армен Попов