ЕДИНСТВЕНИЯТ ДЕЙСТВАЩ ЗАКОН В БЪЛГАРИЯ Е ОМЕРТАТА

ГМР е известен с наркотиците. По негови твърдения – борбата с наркоканалите, минаващи през България и рекордните хванати пратки, а според разни изтекли преди години доклади на неговите отвъдокеански приятели – като един от големите босове на тези канали на Балканите.

Знае се, че има теми – омерта.Където не се пипа. Като например:

При тази „усилена борба“ срещу дилъри и трафиканти, защо навсякъде в София и по големите градове може да се купи дрога?

Защо по време на извънредно положение извън София се прави наркопарти, а отишлите полицаи дори не задават въпроси откъде е тази дрога и не арестуват притежателите й /със сигурност количеството е било не само за лична употреба/.

Защо никой не пита кои са дилърите, предоставили четири-пет вида дрога на маминото синче и той с какви пари я е платил?

Как депутатски син се друса спокойно, а баща му например не внася предложение за по-високи наказания за наркодилърите? Как така не е накарал сина си да се лекува, поне една клиника да посети, бре? Как този човек, чийто син е наркоман, има очи да гласува закони? Да, синът му е самостоятелна личност. Но пък бащата дори не показва отношението си към дрогата. И ако приемем, че не е против, можем ли да допуснем, че каналите имат защита от най-високо място.

Всъщност и друг въпрос ми се върти – колко от политиците се друсат? За много от тях се говори усилено. За много от тях само по погледите им личи. И ако вземат дрога, дали пък не закрилят доставчиците си?

Защо никой не поставя тези въпроси?
Защо тези въпроси са омерта?

Защо прокурорски дечица се друсат, докато бащите им и майките им се правят, че се борят с дилърите?
Защо съдийски деца надрусани убиват и осакатяват, как да очакваме родителите им да съдят доставчиците им?

Въпроси на омертата! Която никой няма да наруши! Защото дори само въпросите те обричат.

Елена Гунчева

loading...