Един лицемер ни учи на морал!

И точно днес, момченцето, по една случайност водещ на „120 минути” по БТВ, е поканило един случайник във властта –Петър Стоянов. Запенен – Пешо Коня, както е известен в Пловдив, седна да ни учи на морал. А това е човекът, който няма и грам право на това!

Помня го на кръглата маса в Пловдив: дебатират ръководствата на БСП и СДС, а на последния ред, сред зяпачите, стои един опулен, с леко разтворена запенена уста мъж. Пантелей Пачов – първи секретар на БСП, ме попита – кой е този?

И понеже не съм от Пловдив, аз пък попитах Велислава Дърева:

– А, този ли, това Пешо адвоката…Толкова!

Никой не го бръснеше за слива.

Депутъатът от СДС в Пловдив Христо Марков свидетелства, че са го избрали за говорител на координационния съвет. Девет месеца Пешо адвоката се правел на разсеян. Всъщност – чакал е да се убеди стопроцентово, че палачинката се е обърнала. И тази вечер запененият бивш бракоразводен адвокат ни внушава, че 45 години / разбирайте при социализма!/ народът е живял разделен! Такъв е бил в първите десетина години, но после?

Петър Стоянов е участвал в така наречените летящи културни бригади през лятото, за да ограмотява комсомолците, които прибират реколтата. Петър Стоянов написа книга – при социализма, който сега се оказа омразен за него, в която основната му теза беше, че жената при капитализма е живяла в златна клетка. Единствено при социализма жената е разкрила своите големи възможности.

Браво, Пешо!

Той не е моят президент – няма и никога да бъде, но нека, ако има морал/ в което се съмнявам!/ да отговори:

1. Как така, като уж син на враг на народа, е бил шеф на комсомола в гимназията, която е учил?

2. Как така, като син на уж враг на народа, е влязъл в края на 60-те години да учи право, когато приемаха едва двайсетина души?

3. Как така, като уж син на враг на народа, е станал адвокат, като за това се искаше в онова време подпис на правосъдния министър … ?

Дали пък като уж син на враг на народа не са помагали едни омразни специални служби?

Петър Стоянов е един измислен син балон в политиката. Разводът му с оперетната му съпруга беше в ход, спряха го, защото не върви президент без съпруга. Върнаха я от посолството в Лондон, където казват добре си е живяла, а като му свърши мандата и се провали – отново му би шута. Тя най-добре знае защо!

И нека отговори на четвърти въпрос: Колко му платиха Щатите за неговата могъща подкрепа в мръснишката им война срещу Югославия?

И как така за някакви скапани лекции в банковата му сметка влязоха над триста хиляди долара?

Разтрепервам се, когато един лицемер се зъби от синия екран и ме учи на морал!

Това се нарича цинизъм, с какъвто П. Ст. е надарен в изобилие!

Стефан Северин

http://pogled.info