ЕДНА КАЛИНКА В ПОДНОЖИЕТО НА МАЧУ ПИКЧУ

Бившата шефка на НАП Галя Димитрова по повод несъбраните 10 млрд. лв, с които е ощетен фиска на държавата заяви нещо, с което категорично следва да я причислим към КАЛИНКИТЕ на ГЕРБ, при това калинка от високите етажи на упралнението им. Тя каза:

„Известен факт е също така, че тези задължения след като изтече срокът за доброволното им плащане, трябваше да се предават за принудително събиране в Агенцията за държавни вземания.“

Горката висша шефка. Дори и при толкова дълго стоене в управление, не е разбрала и не знае, че Агенцията за държавни вземания е закрита преди повече от 10 години чрез вливане в управлявата от нея НАП и е трансформирана в диракция „Държавни вземания“

Щом ценния за ГЕРБ шеф на НАП, несменен дори и след скандала с изтичане на данните ни е толкова неграмотен, какво да си мислим за обикновените калинки, които може да са миризливки.

А журналистите, които си приказваха с нея, дори не си направиха труда да проверят има ли такава агенция за държавни вземания, кога е закрита, как е вкарана в структурата на НАП и пр.

За сведение на журналистите ще кажа още, че Дирекцията за държавни вземания се намира в сградата на бившата редакция на в. „Земеделско знаме“, където след това беше разквартирована партийната централа на НДСВ, в края на ул. „Янко Сакъзов“, сега ул. „Врабча“.

Любо КОЛЬОВСКИ