ЕДНА ОФШОРКА ЛИ? МНОГО СА…

„Никога и по никакъв начин аз или Мария (която е съвсем отделна личност и няма за жалост брак с мен) не сме имали заедно или поотделно пари, трансфери на пари, офшорни сметки или собственост движима или имот в чужбина.

Единствено и само в България пред очите на всички българи – имаше една къща, в която вече десет години живеят четири деца, купена с пари дадени от мен по банков път преди почти 9 години още преди да участвам за кратко и злощастно за репутацията и благосъстоянието ми в политическия живот, след като са получени също по законен банков път от трудови договори с платени дължими данъци към държавата.

Къщата огледахте добре по всички телевизии преди 8-9 години“.
**** Николай Бареков във Фейсбук.

Името на жената до него – Мария Календарска, изплува в досиета „Пандора” с офшорката Sirius Investing.
И Календарска като член на ръководството на партията на Бареков, и самия той са били длъжни да декларират тази офшорка както пред КНОНПИ, така и пред европейския парламент, където телевизионерът и политикът беше депутат. Не са го направили.

Но и около самата партия на Николай Бареков кръжат офшорни и неясни капитали. Това разследвах още при при образуването на тази политическа структура преди доста години:

ЧЕТВЪРТА ЧАСТ :
ФАКТИ БЕЗ ЦЕНЗУРА! ЗА „БЪЛГАРИЯ БЕЗ ЦЕНЗУРА”
Финансовите интереси и парите – кръстосан бизнес с Ирена Кръстева (Делян Пеевски) и Корпоративна банка
• Кукловодите – ала Джеймс Бонд и Рихард Зорге
• Един главен икономически съветник – олигарх
• И един пазен в тайна спонсор, появил се във Виена
• Как заиграха енергия, шистов газ, руски и задокеански интереси чрез Бареков
• Ролята на вечния виновник – мултимилиардер и финансов спекулант
.
В третата част на онова разследване, излязло преди доста години, могат да се видят имена, които тогава не бяха известни, а сега вече са. Например Ангел Славчев, който се подвизаваше като бос на младежката организация на движение „Русофили” сега е сред лидерите на партия „Възраждане“.

Или Румен Йончев, който стартира през коалиците на БСП, подвизаваше се в партия „Напред” на енергийния олигарх Христо Кавачки, прегръщаше се с РЗС на позабравения вече Яне Янев на РЗС, пристана на Бареков, а сега е при ИБНИ.

Или Стефан Кенов. Той стартира през руините на НДСВ и връзката с Бареков до Български демократичен център, а сега е титуляр за депутат при Майчето Манолова. Но според мен си остава човекът на ДПС и Ахмед Доган за връзка с едни или политически структури, както посочих преди толкова години в онова разследване.

Въобще всеки политик, менкал партиите си като носни кърпички, е сред най-важните политически кукли на Задкулисието и затова то ги прехвърля от партия в партия, но никога не ги оставя на сухо.

Григор Лилов