Едното от трите уродливи лица на Злото – ББ, е отстранено, надявам се завинаги от Властта в България

Едното от трите уродливи лица на Злото – ББ, е отстранено, надявам се завинаги от Властта в България. Не беше лесно, допуснаха се много грешки, проведоха се три пъти избори, но чудото се случи. Сега ББ да му мисли как ще я кара нататък и как ще почувства наказващия меч на Демокрацията. А тя също може да бъде изключително строга и достатъчно безкомпромисна в раздаването на провосъдие и справедливост със законовите си процедури.

Никак не искам да съм отсега нататък на мястото на ББ. Толкова е надробил, че има много дълго да го сърба!

Ред е вече на второто от трите уродливи лица на Злото – ИГ! За да спаси поста си, той иска да превърне битката на Демокрацията срещу него във война на Демокрацията срещу Прокуратурата като цяло. Безнадеждно нагли усилия. Множеството достойни прокурори не са част от подобна война на Прокуратурата с Държавата и няма, по-скоро не бива да позволят ИГ да ги превърне в заложници на своята обречена борба за оцеляване като Главен прокурор. Дните му на този пост са преброени. Той може да избере опозоряване без край пред позорен край, но така само ще получи едновременно и двете. А може да осъзнае, че в България настъпи Промяна и в тази Промяна за него няма място. И да си подаде оставката, за да улесни ефективността на Промяната. ИГ няма избор. Изборът е направен на изборите. Затова съпротивата да се държи за поста си е възможно най-погрешният му избор.

По-късно ще дойде ред и на третото уродливо лице на Злото – ДП. Но него в момента да не го мислим. Той да му мисли. Защото само Демокрацията може да му обезпечи поне някаква справедливост. Тя може да е строга и сурова, но не отмъстителна и жестока. Справи ли се тя с другите две лица на Злото, третото лице на Злото само и единствено нея ще има за мирен и по законовите процедури на нормалната европейска държава защитник. Затова ДП най-много от всички трябва да стиска палци Промяната у нас да успее и България отново да стане нормална европейска държава!

Николай Слатински