Ей, стадото, не го ли разбрахте ПАРАТА Е ВАЖНАТА, А НЕ ТИ!

**** Ако си завръщащ се у нас българин – сертификат, тест и т.н. до карантина, ако си без тях. Ако пристигаш като турист – без сертификат, тест и без карантина
.
Според руските медии туристите за зимните курорти могат да си идват у нас както си желаят – с ваксинация, без ваксинация, със сертификат, без сертификат, с тестове и без тестове, здрави или заразени…
https://lenta.ru/news/2021/12/06/bulgaria/…
.
Лъжат ли? – Не!
Такива са разпоредбите на нашето Министерство на туризма.
Няма значение, че Русия е една от най-засегнатите от Ковида държави. Освен това тези правила за чуждестранните туристи важат не само за руснаци, а за всички, идващи у нас за туризъм, независимо от тяхното гражданство. Изисквания за сертификат – за ваксинация, преболедуване или резултат от тест има само за заведенията, като задължението им е те да си проверяват клиентите (ох, в тази бизнескриза кой глупак ще се откаже от клиент?!)
Ето я и заповедта на нашия министър на туризма, с които се въвеждат тези правила:
https://www.tourism.government.bg/…/20211129_pravila_zima…
.
Обаче ако пристигате у нас не като турист за зимните ни курорти, дупе да ви е яко.
Изхвърлени сте с шут от игралното поле на Министерството на туризма и правите нарушение в наказателното поле на Министерството на здравеопазването.
В това поле за всички, вкл. и за завръщащи се български граждани се изискват сертификати и тестове.

В случай, че не не се представи нито един от изискваните документи, казва се, че „българските граждани и лицата със статут на постоянно, дългосрочно или продължително пребиваване на територията на Република България и членове на техните семейства, се допускат на територията на страната и се поставят под карантина за срок от 10 дни.”
https://www.mh.government.bg/…/11/26/rd-01-977_26112021.pdf
.
Има само две обяснения за разделянето на категории туристи и нетуристи, за случващото се:
1. Правителство формално има, но по същество няма. Вместо него е кралство с феодални владения – всяко отделно министерство. Затова едното може да изисква нещо и да забранява нещо, другото обаче може не изисква и да не забранява това нещо.

2. Правителство има и чрез поделенията си – министерства, то въвежда противоречащи си правила, понеже здравето на нацията кучета го яли.
Важно е паричките от чужденците да текат в зимните курорти, които всичките до един са на родната олигархия.

Григор Лилов