Експертът Еленко Божков: Позицията на ЧЕЗ е размазваща, Фандъкова да подаде оставка заради шахтата – убиец

Позицията, с която ЧЕЗ отговаря на Йорданка Фандъкова и архитект Здравков, е направо размазваща! В нея ЧЕЗ казва, че служебната бележка, издадена от район Триадица от 2011 г., удостоверява, че павилионът е бил поставен и е съществувал преди датата на издаване на бележката като е уточнено, че същата е издадена, за да послужи пред ЧЕЗ.

Това коментира във „Фейсбук“ Еленко Божков.

Това означава или че за павилионът има удостоверение за въвеждане в експлоатация, или че лицето, което е подписало служебната бележка, е съставило и подписало документ с невярно съдържание. Съществува и хипотеза, при която ако от района е поискана такава бележка и се е установило че обекта няма удостоверение за въвеждане в експлоатация, се пристъпва веднага към премахване на обекта, но очевидно такова нещо не се е случило.

Оттук нататък вниманието и на разследващите и на гражданството трябва да се насочи към отдел „Общински експертен съвет и деловодно обслужване“ и Дирекция „Общински строителен контрол“ към Направление „Архитектура и градоустройство“, които са подчинени на главният архитект Здравков и на кмета Фандъкова.

Гражданите и техните представители в общината трябва да поискат и да получат оставките на кмета и на главния архитект, а прокуратурата трябва да им повдигне обвинение и започни следствено процесуални действия, казва още Еленко Божков.

frognews.bg