ЕКШЪН В ОБЩИНАТА! Пуснали нагласен конкурс за мястото на уволнена общинарка

Столична община се тресе от скандали, след като под носа на кмета Йорданка Фандъкова бе обявен и проведен скандален конкурс. Оказа се, че общината си търси шеф на дирекция “Икономика и регулация на търговската дейност“ на тъмно, алармират служители. Обявата за конкурса може да бъде видяна много трудно, тъй като не е обявена почти никъде. Най-скандалното е, че новият шеф в общината трябва да бъде инженер, което е пълен абсурд. Обаче причината за това изискаване е много сериозна – брутална шуробаджанащина.

Оказва се, че овакантеното място трябва да бъде заето от семеен приятел на зам.-кмета на София Дончо Барбалов. Освен до него, новият началник е близък и до пенсинираната наскоро Костадинка Тулешкова.

Този факт е повече от скандален, след серията от екшъни по темата. Както медиите съобщиха преди няколко месеца маститата общинарка сама е посочила наследника си. Целта е запазване на схемите и контрола върху тях. В частност манипулациите с такса смет на столичани. Въпросната общинарка пък била човек на „Да България“ и Христо Иванов.

Името на новия шеф в общината е Жак Гласерман. Конкурса още не е приключил, но всички служители в сектора знаели края му. Гласерман бил добре известен, обиколил не една и две частни, държавни и общински структури, като отвсякъде бил изгонен със скандали.

Въпросният управленец дори придобил общинско жилище в Панагюрище, където е бил зам.-директор в болницата на починалия наскоро инж. Лъчезар Цоцорков. Там охранения Гласерман отговарял за медицинското обурудване и консумативи.

Още по-скандалното в случая с конкурса е, че на мястото на пенсионер се назначава друг пенсионер. На въпросния господин му оставали едва няколко години до пенсия, разкриват още служители.

Останалите кандидати за апетитната позиция нямали никакви шансове. Единият от тях бил от ромски произход и си нямал и бъкел понятие от икономика и търговска дейност, но за сметка на това имал партийна подкрепа. Последният кандидат пък бил провален треторазряден чиновник. Източници на ПИК от общината разкриват, че ще е срамно и позорно, ако конкурсът протече по този начин.

„Призоваваме г-жа Йорданка Фандъкова да прекрати незабавно този псевдо конкурс и да не допуска безобразия зад гърба си!“, категорични са те.

http://pik.bg

loading...