Елена Йончева: Атаката ми не е срещу Добрев, а срещу модела ”Добрев”

Шуробаджанащината в Хасково е само върхът на айсберга. Това каза депутатът от БСП Елена Йончева. От морална гледна точка изглежда доста странно един политик да признае, че е настоявал цяла плеяда от близки хора да бъдат назначени в общината.
Проблемът не е в назначаването на роднини, особено ако са минали през конкурс, големият проблем е, че тези хора са били част от неговия бизнес кръг, а той ги назначава на ключови длъжности в общината. Това е някаква групировка, заяви Йончева пред БНТ.

По думите й само за година в община Хасково фирмите, в които зетят на депутата от ГЕРБ Делян Добрев Даниел Гаргов има участие, печелят поръчки за 10 млн. лв. За година и половина в област Хасково фирмите в които участва Гаргов, имат договори за 30 млн. лв., каза социалистката. Тя добави, че роднините на Добрев са работили в община Хасково в продължение на 2 г. без конкурс, което е нарушение на закона. Кметът е бил „на дистанционно“ при г-н Добрев, посочи Йончева.

Това не е атака срещу Добрев, нямам нищо против него. Атаката ми е срещу модела „Добрев“. Считам, че той не трябва да подава оставка. Подавайки оставка, той получава индулгенция. Тръгването от парламента е непоемане на отговорност, с този акт той бяга от извършеното от него, каза още Елена Йончева

.