Елена Йончева: Бойко Борисов прие остро критиките към България като критики към управлението му

Международно разследване на убийството в Русе – такова, според депутата Елена Йончева, е трябвало да бъде проведено, за да спрат спекулациите по темата.

Йончева коментира тази и още теми в предаването „Тази сутрин” на bTV. Според нея премиерът Бойко Борисов е бил огорчен след международните реакции по казуса, защото те пряко се свързвали с неговото управление.

„Нека погледнем какво се случи в последните 10 години само със свободата на медиите. 2006 г. ние бяхме на едно и също място по свобода на медиите с Франция – 24-то място. Сега сме на 111-то място. Не само сме извън Европейския съюз, ние се нареждаме някъде между Конго и Гвинея”, посочи Йончева.

Партийни вълнения

Според Йончева съперничество и съревнование между президента Румен Радев и лидерът на БСП Корнелия Нинова няма. Разнопосочните мнения в опозицията пък били нормални, посочи още тя. По-страшно щяло да бъде, ако настане тишина.

„Полезно е за партията и за държавата. По-лошо е когато няма различни мнения. Най-страшното е, когато една управляваща партия провежда конгреса си като в Северна Корея”, посочи бившия журналист, намеквайки за ГЕРБ.

Другата седмица пък от БСП щели да внесат и мотивите за вота на недоверие срещу кабинета „Борисов 3” на тема здравеопазване. В левицата вече обсъдили подробностите, срещнали се и с пациентски и лекарски организации.

Остро реагира Елена Йончева на твърденията на депутата от ГЕРБ Делян Добрев, че има офшорна фирма с банкера в изгнание – Цветам Василев. Тя заяви, че ще съди Добрев за това твърдение

Елена Йончева: Бойко Борисов прие остро критиките към България като критики към управлението му

cross.bg