Елисавета Белобрадова нападна Румен Радев

Тя пита какво биха направили, ако не се бе случила тази трагедия с полицаите

Бившата депутатка от ДБ Елисавета Белобрадова нападна президента Румен Радев.

Тя обвини него, служебното правителство, както и правоохранителните органи в лицемерие по отношение на нелегалния трафик на мигранти в страната.

В пост в социалната мрежа Фейсбук тя коментира с горчива ирония, че президентът Радев и ръководството на МВР сякаш едва сега разбират, че в системата ни за сигурност има корупция, която позволява незаконния трафик.

„Много се извинявам, но целият народ знае, че има организиран нелегален трафик с участието на държавни служители от поне пет-шест години. BBC знае, Gardian знае. Динко знае. Всички в областта знаят, че масово мигранти пресичат границата нелегално, биват бити, събличани до голо, ограбвани и връщани, ако не са си платили на правилните институции.

А тези бусове и коли вървят от седем години. Всички те няма как да вървят без протекции.
Парите, които се печелят от трафика, са огромни. Беше изключително важно, икономически важно подчертавам, да създадем ужасни мизерни условия в лагерите, да бавим документи, да бием мигранти и да настроим цялото българско общество против тях.

Всичко е за пари – пари на съответните хора да те пуснат през границата, пари да ти одобрят документите, пари да не те бавят, пари за да ти намерят измислен адрес, на който да се регистрираш, пари, за да избягаш”, пише бившата депутатка.

„Вие, изненаданите, откъде идвате, къде сте били и ако сте били тук, какво сте работили през тия години? Как въобще си позволявате да излизате и да заявявате собствената грандиозна некомпетентност или да лъжете толкова нагло.
И най-вече – какво щяхте да направите, ако тези полицаи не бяха загинали? Аз знам – нищо. Защото нищото ви е пари за подкупи, мизерия, смърт и мъка”, заключава Елисавета Белобрадова.
Източник: standartnews.com