Елица Стоименова: Не търся лична вендета, а чисто и просто справедливост

Основателката на новото Гражданско Движение Синя Звезда заяви днес, че не търси лично отмъщение за незаконните репресии срещу нея и бизнеса й цялата 2018 година с оставката на Цветан Цветанов и Пламен Георгиев, а чисто и просто справедливост.
„Важно е да се отбележи, че не съм единствената искаща тези оставки и намираща проблем в работата или НЕ работата на тези хора –Поискаха оставката на Пламен Георгиев още на 28 септември 2018 година при назначение на 8 Март месец. Наистина ли смятате, че проблемът е в засега 90% от хората гласували в онлайн анкетата ни искащи оставката му, в репресираните и нареждани незаконно от него жертви сред които и съм и аз и в хората видели некачественост в работата му още 7 месеца след назначаването му или проблемът е в него и той наистина трябва незабавно да бъде уволнен? Цялото общество ли бърка? А 500% ръст в женската смъртност и 12 убити жени в обществото ни като обществено отражение на пропагандираното насилие над жени в държавата ни в коя група да ги сложим  – в бъркащи мъртви и убийците им да кажем, че за прави и невинни ли как? Просто се опитвам да разбера системата от АДОВО беззаконие под която работите, НО се опасявам, че и Вие не разбирате колко убийствена,  пагубна и престъпна е станала тя от стремеж към непрекъснато удобство в нарушение на законите на Република България в работата Ви, нарушение законите на Европейски Съюз, от който сме част и липса на каквито и да е ценности или правила просто започнахте да ни избивате като фашисти.“  – каза още Стоименова.

Според нея тези хора са нарушили много закони и по случая Десислава Иванчева и срещу нея и срещу адвокатите й в България и по други случаи при работа и действия срещу граждани на българската полиция и КНКОНПИ и е време да си понесат политическата отговорност затова, защото ако няма разбиране за проблематиката в действията им и оставки, то ще си понесат правна отговорност в Страсбург, тъй като движението подготвя сигнал към  Съда за защита правата на човека в Страсбург, който ще бъде съставен от десетки случаи на граждански репресии над хора и организации и извършени от „институции“ и предимно „полиция“,  „КНКОНПИ“ и „ДАНС“ в България и ще подаде сигнал от всички засегнати от репресии върху имущество, здраве и живот с поименни извършители, изпълнители, както и всички лица на държавен пост получили жалби от тях, но проявили незаконно бездействие по случаите им в Съда за защита правата на човека в Страсбург.
„Не може един „полицай“ при който отиваш да се оплачеш, че те заплашват с осакатяване и убийство да ти казва да не си трошиш краката да му носиш документи. Не може един полицай да не знае закона и да ги нарушава докато те задържа по 5 алинеи поне. Не може да се задържа фирмено имущество противозаконно от „полицията“ 10 месеца на една жена, защото е жертва и е окрадена за да не й платят задълженията. Не можем повече да живеем в реалността на Фашистките Ви репресии, убийства и беззаконие.
Вие можете ли?
Вчера Синя Звезда пусна онлайн анкета за оставката на Цветан Цветанов и Пламен Георгиев във Фейсбук.
Повече за платформата и каузите на гражданско движение, бъдеща ПП Синя Звезда може да видите тук:
loading...