Еманюел Макрон скочи на Москва! Означава ли това нова световна война?

Той определи Русия като „една от последните имперски колониални сили“

Държавният глава на Франция Еманюел Макрон скочи на Москва, обвинявайки я, че започва „нов тип хибридна световна война“.

„Кремъл реши, че информацията, енергията и храната са военни инструменти, поставени в услуга на войната в Украйна“, каза Еманюел Макрон в Бенин по време на втория етап от пътуването си до Африка.

Френският държавен глава определи Русия като „една от последните имперски колониални сили“ заради нахлуването ѝ в Украйна.
„Това е териториална война, която считахме, че е изчезнала от европейските земи – война от началото на XX, дори от XIX век“, добавя той, цитиран от Българското национално радио.

Припомняме, че Еманюел Макрон е на обиколка в три африкански страни – Камерун, Бенин и Гвинея-Бисау. Освен това тази му обиколка съвпада с африканската обиколка на външния министър на Русия – Сергей Лавров. В Етиопия Лавров призова африканските дипломати да не подкрепят водения от САЩ световен ред.

Руският политолог и публицист Андрей Пионтковски разкри от какво се страхува президентът на Русия – Владимир Путин.

Той изненада всички с разкритията, които направи в ефира на телевизия „Апостроф“, че Путин се страхува от турския си колега Реджеп Ердоган и допълни, че петте месеца война в Украйна показват защо, отбелязва „Факти.бг“.

От думите му става ясно, че Путин се е страхувал да воюва срещу турците в Нагорни Карабах, където с тяхна подкрепа Азербайджан освободи окупираните от арменците земи. Ердоган е „хванал за топките“ Путин на три места: Нагорни Карабах, Сирия и Либия, разкрива още руският политолог.
Източник: standartnews.com