ЕРДОГАН ДРЪНКА ОРЪЖИЕ, НАШИТЕ ПАТРИОТИ В ЕМИГРАЦИЯ

Втори месец Турция е на бойна нога и е готова да воюва за енергийните залежи в Източното Средиземноморие, но България не обелва и дума в подкрепа на Гърция. Това не е изненада, защото Борисов отдавна е официалният адвокат на турския диктатор в Брюксел.
За наш срам родният диктатор погази международното право и през 2016 г. екстрадира в Турция избягали противници на президента Ердоган.
С позор обаче се покриха и т.нар. патриоти, които и преди четири години не протестираха срещу незаконната екстрадиция, и сега не осъждат турската агресия срещу Гърция.
Но ако през 2014-а ВМРО и НФСБ бяха безгласни коалиционни патерици, днес те са във властта, а Каракачанов е военен министър. Пропускам Сидеров, който е в дълбока нелегалност. Май е заможен турист на Сейшелите или трупа тен на Варадеро.
И Симеонов, и Каракачанов, и Сидеров се преродиха в лоялни на ГЕРБ партньори, прегърнаха протурската политика на Борисов и забравиха отровните си филипики срещу Ердоган и неговия неоосманизъм.
Даже критиките на ЕС и САЩ към турския президент и подкрепата им на Гърция не пробуди православната солидарност на тримата самонарекли се патриоти. Щото здраво са се вкопчили в Титаника на Борисов с отчаяната надежда да доплуват до следващия парламент.
В разгара на кризата турски медии показаха провокативна карта на Балканите, на която Ердогановата империя е погълнала половин България…
Нито МВнР на ГЕРБ, нито военното министерство на ВМРО, нито парламентарният зам.-председател на НФСБ се осмелиха да пуснат протестна нота или поне беззъба декларация срещу турския експанзионизъм, колкото да се отчетат пред патриотичния си електорат.
Същият електорат, който някога надъхваха с антитурска реч, блъскаха забрадени бабички по границата, атакуваха софийската джамия и палеха червеното знаме с полумесеца.
Израждането на партийния патриотизъм във властови нихилизъм не е от вчера. Но заради такива „патриоти“ днес думата „патриотизъм“ се изпразни от съдържание и се сля със своя антипод.
Хубавото в тази жалка пиеска е само едно – след следващите избори тримата патриотари ще гледат властта от опашката на Коня, ще пият горчиво кафе в бившата джамия и ще попържат султана като браилски хъшове.
Богати хъшове! От чекмеджето на софийския валия!

Велизар Енчев

loading...