ЕТИКЕТ ПРИ ПОДАВАНЕ НА ОСТАВКА

Явно не на себе си от бяс, Баце упрекна Нинова, че в БСП една оставка не можели да подадат като хората. Та се зачудих какви са правилата на добрия стил при подаването на оставка.

Безспорно оставка се подава, когато ти я поиска този, който те е назначил на политически пост. Но ако сам си решил да я подадеш, но всички са против? Кое е правилното – да се придържаш твърдо към емоционалното си решение с пълното съзнание, че отстъпваш тепиха на прасетата, омазани в мас и кал, или да послушаш мнозинството, да помислиш и за симпатизантите на партията и въпреки вътрешните притеснения, да оттеглиш оставката си, за да запазиш това, което си изградил?

И понеже Баце се прави на голям „специалист“, той ни е един малък пенкилер, разбиращ от всичко на Територията, по света, във Вселената и всичко останало, да видим кога е задължително да се разкараш от поста:
– когато престъпното ти минало е несъвместимо с поста и всички са го разбрали;
– когато са те уличили в корупция и тежки съмнения за елиминиране на неудобни /Ваньо Танов например/ и всички са чули как търгуваш с влияние;
– когато си станал шут за световните лидери и всички ти се подиграват и те презират;
– когато се натискаш за селфи с Тръмп, а той дори не се сеща кой си и не става, за да те поздрави, а ти се радваш като дете-идиотче на снимката на задните си части на фона на Тръмп;
– когато посрещаш Медведев и го ръчкаш като селски кръчмар с лакът, като му казваш да не притеснява, че ще нападнеш Русия. Много световни лидери биха си подали оставката и биха си направили харакири от срам само заради погледа на Медведев в ситуацията.
– когато всички назначени от теб са корумпирани до кокал, делили са с теб, а ти им искаш оставките и ги разкарваш от трапезата, като отказваш да отговаряш за собствените си имоти;
– когато всеки с КИ над 100 ти се подиграва и те презира;
– когато те избират само недосегаемите и самотни лелки в преклонна възраст или такива с КИ под 80.
– когато една реч не можеш да държиш, без да говориш като хамалин на гарата и да направиш поне няколко правоговорни грешки;
– когато управляваната от теб партия и държава са станали нарицателно по света за корупция и мафия, сраснала се с държавата.
– когато унизително разкараш човекът, който ти е изградил партията, но без да му потърсиш наказателна отговорност за корупцията.
– когато твой господар е всеки, който знае миналото ти и си зависим от него или който ти плаща.
– когато НЕ СТАВАШ!

Затова с нетърпение чакам Баце да даде пример как се подава оставка от държавен и партиен пост. Отдавна чакаме. Но май той не знае как се прави…..

Елена Гунчева

loading...