ЕТО – ИМА ТАКАВА ДЪРЖАВА!

Неуважаеми дами и господа прокурори, цацаратори, гешевтари и тн. Понеже през последните дни се надпреварвате да коментирате и заклеймявате съдиите взели решението по случая Джок Некойси (не го кометирам, защото не познавам казуса и закона) искам да ви питам за едно друго прокурорско решение.
През октомври 2018г. стана ясно, че следователят по делото за катастрофата,причинена от бившият министър Московски, при която загина детето му е стигнал до извода, че бившият министър трябва да бъде подведен под отговорност, а информацията не бе отречена след публикуването ѝ. Прокурорското постановление обаче гласи точно обратното.

Прокурор Варадинова от СГП развива тезата, че безспорно смъртта на детето е заради падането от шейната, управлявана от баща му. Има инцидент, но това не значи, че водачът е имал виновно поведение, пише прокурорката. Според нея трябва да бъде безспорно доказано, че произшествието е в причинно-следствена връзка с поведението на водача и с нарушение на правилата за управление на снегомобил. Тя смята, че става дума за случайно деяние и деецът не следва да отговоря за него, защото не бил длъжен и не могъл да предвиди последиците.

Според нея Московски не е бил запознат с техническите данни на шейната, нито с правилата за управлението й, нито с каква скорост може да я кара, нито каква екипировка е нужна, нито че трасето не е за шейни. И като така е НЕВИНЕН.
ТАКА!
Това означава, че ако подкарам трактор и след като не знам техническите данни на трактора, нито съм запознат с правилата за управлението му, нито, че даден път е не е за трактори, мога да убия когото си искам без да нося отговорност за това.
И ОЩЕ НЕЩО!
Московски дори не го осъдиха. Не са го пуснали предсрочно, а въобще не стигна до дело, съд и присъда. РАЗБИРАТЕ ЛИ РАЗЛИКАТА? Напротив, дори след като уби детето си остана министър и чак след убийството на 20-те жертви край Своге подаде оставка. Както и за смъртта на тези 20 българи виновни длъжностни лица НЯМА! Дори и след сигнала на БОЕЦ, че лично Борисов е бил уведомен за дефектите в точният участък на пътя-убиец половин година преди катастрофата и не си е мръднал пръста,прокуратурата ни каза, че ВИНОВНИ НЯМА! А днес същият Борисов се хили на руският посланик и се прегръща с Гергов, на когото даде 43 милиона наши пари, а Московски е банкер в държавна банка с 12 000 лева заплата.
ТА, неуважаеми дами и господа прокурори, цацаратори и гешевтари, не ми казвайте, че няма такава държава! ЕТО, ИМА! Вашата държава – кочина, в която убийците дори не биват изправяни пред съда. Същото се отнася и за всички дето сега се правят на прокурори, съдии и адвокати. За Московски не чух да се възмущавате?

Георги Георгиев, БОЕЦ

loading...