Ето къде отдъхва туристическият министър Илин Димитров

Като един от сериозните проблеми той посочи забавените категоризации

Министърът на туризма Илин Димитров разкри къде отдъхва.

Предвид отпускарския сезон на горещия въпрос къде отдъхва самият той, Димитров отговори, че не почива, защото е от Варна, а там лятото се работи на пълни обороти. През зимния сезон пък работил в университет и така почти не намирал време за отдих.

Признава, че по-сериозните проблеми, с които се е сблъскал в дните, откакто заема този пост са стотиците забавени категоризации и допълни, че част от тях вече са подписани.

Другият сериозен проблем са плащанията към хотелите, които приеха украинските бежанци. Част от тях вече са направени, но във връзка с този процес са подадени повече от 900 жалби, а той се бави.

„Държавата трябва да покаже, че е добър партньор. Хотелиерите отвориха базите си, посрещнаха бежанците. На доверие го направиха. Ще направим всичко възможно в края на сезона да бъде изчистено забавянето в плащането“. Това заяви служебният министър на туризма Илин Димитров пред bTV. Посочи обаче, че има и някои спорове, които трябва да бъдат разгледани преди да се преведат средствата.

По отношение на очакванията му за зимния туристически сезон той подчерта, че са добри и добави, че записванията от Великобритания се увеличават с 20%.
Източник: blitz.bg