Ето с какво политолог оправда провала на Петков и Василев

Според него е много по-добре лошо правителство, отколкото без правителство

Политологът Тодор Славев е сред малцината, които оправдаха провала на Кирил Петков и Асен Василев.

Той не крие, че оценката му за правителството е положителна.
„Това правителство беше подложено на огромен натиск от опозицията, от президента, включително от обществото заради кризите – недоволството е налице както от гледна точка на социално-икономическата ситуация, така и по други теми, външнополитически“, отбелязва той цитиран от Фокус.

„За съжаление, ние допуснахме в България да се разделим по една тема, която не ни носи нищо като общество, не ни движи напред – темата с войната в Украйна“, коментира Славев.

„Може би е изненадващо на фона на нещата, които се случват, но те наистина управляваха в изключително кризисни времена, много динамични, много турбулентни, криза след криза, то няма един спокоен ден, в който нещо да не се случва, виждате“, обясни той.

Политологът обаче е категоричен за едно – обществото ни трябва да бъде заинтересовано от това да има управление, което да има хоризонт на работа. Според него е много по-добрият вариант да случим на лошо правителство, отколкото да останем без такова.
Той обаче побърза да подчертае, че изключва служебните правителства, тъй като те са без парламент и не могат да променят законодателно каквото и да било.

blitz.bg