ЕТО ТРИ МИЛИАРДА причини Борисов да влезе в затвора незабавно!

ЕТО ТРИ МИЛИАРДА причини Борисов да влезе в затвора незабавно!

„Турски поток“ – този Грабеж за три милиарда, както БОЕЦ нарекохме проекта е напълно достатъчно основание за незабавно повдигане на обвинение на Борисов и неговото задържане.

Аргументите за това сме представили в нашите сигнали до международните институции, прокуратурата, ДАНС и служебното правителство. Една година вече водим битка и разкриваме корупционният характер на този тръбопровод обслужващ интересите на Москва и Ердоган и заробващ още едно поколение българи на руска енергийна робия.

Днес видях видео на Христо Иванов от компресорната станция край Расово. Много добре. И миналата година само ДБ ни подкрепиха при акциите на БОЕЦ по тръбата и на Расово. И винаги сме го посочвали и отразявали. 19 пъти БОЕЦ ходихме миналата и тази година на тръбата, два протеста направихме. 24 часа блокада на Расово, стотици материали, разкрития и видеа. Десетки часове и дни на терен. И винаги сме отчитали действията на другите по темата, на Биволъ, на BIRD.BG, на Капитал, на Булфото, Свободна Европа и тн. И знаете ли защо? Защото така е честно. Без нас тази тема нямаше да пробие омертата на мафията.

Когато миналата година с Nikolay Marchenko от Биволъ влязохме в базата на IDC и ни скочи руската мутра – охрана, не помня Христо Иванов да е бил до нас. Не помня и на блокадата на Расово да е бил. Там бе Ивайло Мирчев , Vladislav Panev и други представители на ДБ и им прави чест, че подкрепиха БОЕЦ, макар и за няколко часа. През нощта бойците останахме сами пред камионите на Расово в студа , но удържахме 24 часовата блокада.

Милиони българи чуха и разбраха за грабежа на „Турски поток“ благодарение на нашите акции и разкритията ни, както и благодарение на разкритията на горепосочените медии. Това обаче си има цена – зверско преследваме, мачкане, към мен – серия от призовки и две досъдебни производства в прокуратурата по сигнали на руските ченгета от IDC и поне по едно ще ми повдигнат поредни обвинения и поредно дело.

И още нещо – заради дейността ни върху БОЕЦ е наложено тотално медийно затъмнение през годините, не смеят дори да ни споменат името! Страх тресе кочината от БОЕЦ. И гледам Христо си прави ПР-ското клипче за 10 минути от Расово и той дори не спомена БОЕЦ, а без нас едва ли щеше да знае къде е Расово и какво е Турски поток. По същият начин, както и свинските медии и слуги.

Е, ако и вие не смеете да споменете БОЕЦ защото Шиши не дава, ако правите същото, с какво сте по различни от тях? Замислете се. Не е ок да се катерите по гърба на гражданите, на бойците и на чужди труд да трупате дивиденти. Нашата битка не е да правим дъвки на политиците. А да разобличаваме престъпленията на свинете, да търсим отговорност за грабежа и да съграждане активното гражданско общество. На празни приказки сме се наслушали. На янеянвци, Бареков и и тн. Действия очакваме. И ето нещо конкретно. Христо, когато следващият път отидеш в Расово, питай и изисквай от ДАНС и прокуратурата сигналите на БОЕЦ и натискай, за да ги принудим да се размърдат. Ако наистина искаш това, разбира се. Така реално ще правиш нещо полезно, вместо да повтаряш думите ни и неща, които са изговорени сто пъти. Тогава ще има смисъл и с общи усилия ще обърнем злото. Знам, че можем да го напрвим.

По сигналите на БОЕЦ и разследванията на Bird.bg и Биволъ в Брюксел вече има множество действия и резултат – има наложени санкции, глобени фирми, наказателна процедура и тн. Защо не говорите за това? Та това са реални резултати, показващи, че гражданите можем да се борим срещу мафията и то срещу най бруталните им схеми за милиарди и да печелим тези битки.

Напълно добронамерен съм в думите си. Темата „Турски поток“ не не ничий монопол и всеки може да работи по нея отчитайки и надграждайки постигнатото от другите. Бойците можем да оценим доброто, но и не прощаваме ничии грешки и свинщини. Принципни, активни, последователни и безкомпромисни. Вероятно затова и ни недолюбват всички – и врагове, и приятели.

Още една тема. От две седмици БОЕЦ сме пред съдебната палата с подписка за оставката на Гешев, като преди това за три дни в работно време блокирахме всички входове на Съдебната палата недопускайки Гешев да влезе. ДБ единствени обявиха подкрепа, макар и символична. И получиха нашите поздравления и признание. Дойдоха на място, обявиха подкрепа, снимаха се, отразиха за час – два и си тръгнаха. Имаше и техни представители, които останаха с нас на блокадите – Иван Калчев, Методи Лалов, Иван Евтимов и тн. Браво! Призовах тогава всички партии да подкрепят и подписката за оставката на Гешев и заедно да съберем 100 000 подписа до изборите. Подписката на БОЕЦ е гражданска , ние не участваме в изборите,не сме конкуренция на никого. Призовах и ДБ, и ИТН, и ИСМВ. И изведнъж всички изчезнаха. Когато от думи минем към реални действия изведнъж за пореден път бойците оставаме сами! Защо? Страх ви е, че наистина може да се борим Гешев ли? Ами, ако не е така взимайте се в ръце тогава и да действаме.

Разпространете подписката из цялата страна при предизборните си изяви и да действаме. След 20 дни ще искате доверието и гласовете на гражданите, сега вие ни подкрепете нас!

Виждам, че много хора, включително и политици все по често имитират БОЕЦ и мен, както и действията и акциите ни. Това е добре, това означава, че личният пример и битките ни дават своят резултат, дават кураж и вяра и увличат. Но, каквото и да правите в стремежа си към властта никога не забравяйте основните ценности, не подценявайте гражданите и не губете човешкото в себе си, за да не станете поредните.

Вярвам, има истински честни, смели и кадърни хора, които да поемат управлението и заедно да превърнем родината ни в една истински свободна, правова и Демократична България!
Битката продължава!
#БОЕЦ