Ех бюлетини, ех кеф: Какво се случва, когато овцете мислят, че вълците са вегани

Странно е гледката в парламента през последните дни, когато се приемаше хартиената бюлетина: вълци с оголени зъби и потекли лиги, обясняват на овцете, колко са загрижени за тяхното здраве е благополучие. А овчиците, както знаем, не се славят с характер, воля и ум бръснач.

А вълците продължават с обработката: ще заместим овчарите, ще ви дадем привилегии, ще си живеете живота… Една модерна българска приказка с хорър елементи.

За разлика от класиката обаче, където Червената шапчица и баба й, седемте козлета и прасенцата в къщичката, противодействат хитро и решително на озъбилата се паст и Кум Вълчан си тръгва прогонен и гладен.

Нещата са кратки, ясни и жестоки: радетелите за връщането на книжната бюлетина искат да си върнат гаранциите за печелене на избори. Спечелени избори им отварят пътя към властта. Властта им набутва в ръцете всичките милиарди народна пара, от които те ще заделят за себе си една сериозна част. Това е формулата: книжни бюлетини – власт – милиарди – корупция – прокурорски чадър. Резултатът: кеф за вълците и по 50 лева за овцете, метнати от джипката.

Вълците обаче имат жесток аргумент: само Мадуро във Венецуела и в България се ползват машините за гласуване. Никъде в демократичните страни не се ползват тези машини. Вярно, но никъде в развитите демокрации не се купуват гласове и не се манипулират резултати от избори в такава степен. Поне не в такива колосални размери. Колкото до асоциацията с Венецуела на Мадуро, тя не е лишена от логика: каквото е Венецуела за Латинска Америка, това е България в Европа – дъното. Там, благодарение на Мадуро, тук – на Борисов.

И ако на машините за гласуване Борисов вика мадуровки, то хартиените бюлетини спокойно може да бъдат кръстени борисовки. Виртуозен жонгльор е той с тях! Спомнете си аферата „Костинброд“. Не вярвайте на това, което официално бе заявено… Борисовките бяха отпечатани, нали?

Вълците в българската политическа гора стриктно спазват начина на поведение на политическите хищници в руската политическа гора. Същата циничност, лицемерие и жестокост. Кремълската глутница вие, че създава нов, справедлив световен ред. Чрез война, агресия, бруталност, трупове и кърви – всичко в обвивката на красиви думи.

От същото и тук: кражби, измами, беззаконие и фалшиви послания, поднесени като евроатлантизъм, грижа за националните интереси и пр. Лъжа, лъжа, лъжа!

Когато хищниците се завръщат – гладни и озверели, а овчиците ги възприемат като вегани, това завършва с кървав банкет.

Емил Азар

frognews.bg