Е, НЕ СЕ НАУЧИХТЕ

Днес лишиха Русия от правото да участва в спортни състезания, олимпиади и т.н. за следващите четири години. Формална причина – допинг. Но някак си тази спортна новина плавно се съчетава с мерките срещу Русия и постепенното истеризиране на запада срещу нея.

Истината е, че на САЩ им хареса след разпадането на СССР как еднолично решават всичко в света, без да има кой да ги спре. Хареса им да водят войни по света и да нямат противник, който да им се противопостави. Да налагат своите ценности и износ на демОНкрация, без съпротива. Сега са много неприятно изненадани от Путин. И настройват света да се обедини срещу Русия.

За пореден път! Наполеон опита, Хитлер опита….сега Тръмп и ЕС опитват. Не се и съмнявам какъв ще бъде резултата. И се замислям защо…

Може би защото руските ценности са различни. Там неща като Родина, семейство, майка, са най-важните. Повечето са православни и то активно вярващи. А и Русия е страна с много богатства. Вече сигурно си представят как им ги предоставят на концесия за копейки, както направиха в други държави, които не могат да се защитят.

И не ми говорете за Крим! Дреме ви за Крим! Както не ви дремеше за Чечня. Но пък колко удобен повод за „благородно“ възмущение. Платихте за реките от кръв в Украйна. Подкрепяте откровени фашисти, защото ви вършат мръсната работа срещу Русия.

Не е за първи път да пробвате всичко. Помня олимпиадата през 1980 година в Москва. Когато САЩ обявиха бойкот на игрите и призоваха своите съюзници също да ги бойкотират. И какво?!? Руснаците и техните съюзници леко си го преместиха в другия крачол. Много вятър и много прах за нищо.

Чудя се кога ли ще се спрете? Историята показва, че едни и същи грешки ги повтаряте. Но не ни въвличайте и нас в това безумие. Ние спорове с Русия нямаме. Там седем милиона, както и в бившите съветски републики, се обявиха за българи. Ние не искаме богатствата им, не ни интересува Крим и ни е все тая колко човека протестират срещу Путин, след като Русия е силна държава, която може да спре големият демократичен агресор САЩ.

Та….пробвайте. Да не си забравите ушанки и ватенки и да си сложите плочки с имената на вратлетата, та да ви разпознаят.

Елена Гунчева

Снимка на Шести септември - страница на Елена Гунчева.
loading...