Жельо Бойчев: Няма как да има борба с корупцията, докато ГЕРБ е на власт

„Няма как да има борба с корупцията, докато ГЕРБ е на власт. Борбата с корупцията е най-големият провал на ГЕРБ”. Това каза в предаването „Тази неделя” Жельо Бойчев от БСП по повод подготвяния от левицата вот на недоверие към кабинета заради корупцията.

На обвинението на премиера Бойко Борисов, че БСП не са национално отговорни, защото искат Европредседателството да премине без правителство, ако действително целят вотът да мине, Бойчев отговори, че БСП е отговорна пред хората. Борисов сигурно очаква да отидем да го питаме кога му е удобно да внесем вот на недоверие, допълни социалистът.

„ГЕРБ не предлага революционни решения. Едва ли някой ще каже, че има държава без корупция, ние се опитваме да го решаваме спокойно този проблем”, коментира депутатът от ГЕРБ Тома Биков.

По думите му следващата седмица така или иначе ще има два пъти вот на доверие към кабинета – гласуването на оставката на министъра на здравеопазването и на проекта за Бюджет 2018 г.

„Ако от БСП искат предсрочни избори, да представят реалистичен план – кога и с кого ще управляват. Три път ГЕРБ подава оставка, три пъти те не могат да спечелят изборите”, каза още Биков

Бойчев и Биков

http://btvnovinite.bg