Жестока прогноза за Европа

Твърди, че трудностите с доставките водят до спад

Анализаторът и колумнист Даниел Екерт отбелязва в коментар за немското издание „Ди Велт“, че Европейският съюз ще претърпи тежък крах по примера на Древния Рим, отбелязва БГНЕС.

„Историята за краха на Рим има много последователни съвпадения с развиващата се криза в Европейския съюз. Първият знак е инфлацията, която удари иначе стабилната валута – еврото“, коментира Екерт.

„Парите в Римската империя също не са се обезценявали в началото, в продължение на поне два века и половина, но след това последва девалвация, която коренно променя ситуацията“.
И по още един параграф Евросъюзът повтаря историята на Римската империя – наличието на епидемия, тъй както Антонинова чума, наричана още Галенова чума, от 165-180 г. сл. Хр., бушува в древен Рим и извън него.

Следователно няма съмнение, че икономическият ред в империята се променя драстично, отбелязва анализаторът и допълва, че ситуацията се влошава, когато държавата решава да контролира пазара.

Като пример той посочи определянето на пределни цени за зърното. Това на свой ред води до драстично намаляване на доставките и замразяване на търговията между градовете и провинциите.
А ако се върнем към настоящата европейска криза – континентът и сега е зависим от свободното движение на стоки и пари. „Трудностите с доставките водят до спад“,
заключава Екерт.
Източник: standartnews.com