ЖУРНАЛИСТИТУТСКАТА ПРОФЕСИЯ ДОСТИГА ВЪРХОВЕ

В България голяма част от журналистите работят по същество най-древната професия. Да, медиите трябва да се уважават. И аз уважавам всеки един почтен журналист, който работи там. Но това, което се вижда като общ фон, предизвиква отвращение и погнуса. Нивото на повечето дори национални медии е сравнимо само с пресата в България непосредствено след ВСВ и едноличната власт на БКП. Всеки мислещ се посочва за враг на народа и държавата и е тричан по план. Грешките на „нашите“ изобщо не се забелязват. Враговете са осмивани, окарикатурявани, компрометирани и заплашвани. Демокрацията и обективната истина дори не съществуват в света на журналиститутките.

Със забавление наблюдавам как един мой пост се върти по либералните медии, ведно с призиви да бъда хвърлена в затвора, обесена, оваляна в кал и перушина и прочие демократични работи. Това, че явно списвачите не си спомнят падежите и наклоненията в българския език, е ясно на тези, които имат елементарно образование. Но в момента пиша за двойния стандарт.

Тези дни Соломон Паси – тоя, дето ни навря в НАТО, плачещ от радост, че си е изпълнил задачата, тоя, който каза: „Майната му на православието“, който беше външен министър и депутат, който е неформален съветник на Румен Радев, туитна, че иска да скопи българският лъв – национален символ на България, символ на всичко българско. Вместо медиите да го разкъсат, да го питат как си го е позволил, да го осъдят морално, беше…..тишина. Никоя журналиститутка не забеляза това непристойно, обидно и просташко отношение към България от човек, който я е представлявал и който все още е сериозен фактор в политиката. Мълчаха като…..големи бели птици и неговите, които иначе за всяко нещо излизат с възмутени декларации.

И все повече се натрапва убеждението, че тези медии не са български. То собствеността отдавна не е българска върху медиите, дори генерал от ЦРУ си има телевизия в България, но все си мислих, че журналистите, които са българи, ще се засрамят от тинята, в която са затънали.

Медиите трябва да са обществен посредник. А всъщност станаха пропагандатори на неонацистите и господарите на Просто Киро /колкото и да се опитвам да уважавам институцията „министър-председател“…..ами прост си е/. Останалите малко почтени и свестни журналисти се борят с натиска да се примирят с лъжата и новия световен ред.

Още Гьобелс се е опитал да прилага този похват. До момента на влизане на съветските войски в Берлин, радиото е бълвало новини как Райха печели войната……е, не минава. Реалността винаги побеждава. За съжаление българският народ за три десетилетия беше подложен на мизерия, подигравка и унижения. Заради САЩ и Европа, които си разчистиха сметките с нас. Помощ от тях няма да получим никога. Ще ни използват и приключат. Ние не сме им съюзници. Ние сме им слуги.

Затова журналистите – по-кротко с истерията. Историята върви напред….

Елена Гунчева
* Публикацията изразява само МОЕТО ЛИЧНО МНЕНИЕ.