ЗАБРАВИ само да каже, че дядо му е убит от комунистите. И че „питачите“, които питаме дали е плагиатствал сме „гадове, тулупи и негодници“

ЗАБРАВИ само да каже, че дядо му е убит от комунистите. И че „питачите“, които питаме дали е плагиатствал сме „гадове, тулупи и негодници“.

Петър Илиев, какво ти е казал Слави Трифонов си е „твоя работа“, кой ще бъде следващият министър на вътрешните работи е НАША работа. След Цветанов, социоложката и шофьора на Мето Илиенски, това министерство бе превърнато в най-бруталната бухалка на мафията и слуга и изпълнител на поръчките на прокуратурата.

Нагледал съм се и наслушал на самовлюбени нарциси, които ни се карат „по телевизора“.
Отличните дипломи и кариери са добра основа. Ако са истински. Арогантността и плагиатството са срамно продължение.

Темата за плагиатството е основна в случая. Очаквах Петър Илиев да донесе своята книга, да покаже спорните текствое и да обясни ясно и аргументирано какво и как е написал, както и да каже още по ясно плагиатствал ли е, или не. Вместо това Илиев ни разходи през Конституцията и половината законодателство, за да ни каже, че давността е изтекла и сигналите срещу него са недопустими. То и ВСС ни каза, че сигнала срещу Гешев е недопустим. Дали има, или няма давност не ме интересува, като гражданин ме интересува единствено, преписвал ли е, или не. Ако не е преписвал самият той трябва да настоява да се извърши проверка и да си изчисти името. Вместо това предварително започва да ни „подготвя“, че комисията, която щяла да разглежда случая била предубедена и хората вътре били участвали в партийни листи. Това означава, че са пристрастни. Ами и някои от кандидатите за министри на ИТН са водачи, или в листи на ИТН. Това означава ли, че и те ще са пристрастни в своята работа? Ще прикриват свои колеги, ако има сигнали срещу тях, или ще „удрят“ опоненти само защото са такива?

Самият Илиев обвини медиите, че не го питат, какво ще прави, като вътрешен министър. Не го чух обаче и него да говори за намеренията си. Не го чух да споменва името на Гешев, например, не чух за подслушванията, за полицейското насилие, за реформата в МВР…

Чух и вядях обаче достатъчно. Подобна арогантност, говорене с недомлъвки, бягане от конкретния отговор на най-важния въпрос за плагиатството чрез агресивен тон и приказки за изтекла давност, ме мотивират да реагирам. Днес БОЕЦ ще внесем в прокуратурата сигнал за обосновани съмения за плагиатство срещу Петър Илиев, престъпление по чл. 173 ал. 1 от НК.

Съмнения подсилени от самият него. По същият начин, по който БОЕЦ сезирахме прокуратурата и срещу министър Марияна Николова за плагиатсво от правителството на Буда. И ще го направим днес, след неговото медийното участие, за да не бъдем вкарвани в някакви „схеми“, „властови центрове“, или други параноични завери.
Петър Илиев – не става!
#БОЕЦ

Georgi Borisov Georgiev