ЗАБРАНЕНИЯТ РАДЕВ

Демокрацията вече не ми върши работа.
Утре днешната власт ще се яви на избори.
И ще обедини знаете кого – малограмотни с малоумни и много богати плюс администрация – ще са като юмрук.
А вие ще се колебаете между колосалната глупост, че лявото мислене е комунистическо мислене, а дясното е винаги сияйна красота.
Няма да повярвате – лявото понякога е алтернатива, стига да не го наричате с имена от миналото.
Казва ви го десен човек. Част от екипа, който нарисува преди време посланието “завой наляво забранен”. Но – другият вид диктатура, освен комунистическата, е когато левите НЯМАТ ПРАВО (сякаш!) да правят правителство. Нуждаем се от волтериански избор и волтерианска проба. Нуждаем се от сложно правителство от експерти, без цвят и без обвинения. Нуждаем се от ИМЕНА, вместо списъци.
Това нещо наоколо не е избор. Демократичен избор в превзета страна няма. Точка.
И същевременно – само посмейте да спрете с протестите.,ей:)).
П.П. Прав съм. Близнашки говори за “нормални избори”, но нарече Радев “анахронизъм”. Просто в този ресторант ще ви предложат същото ядене, дори не го претоплят. Подлият Близнашки не ви предлага “нормални избори”, а само един избор. Иначе щеше да предложи поне електронно гласуване. Ибасидемократа е Близнашки – не признава нови политически субекти – точно като повечето българи, които чакат телевизора да им каже за кого да гласуват. И беше прав в едно – ББ не си отива заради протестите, а заради руския газ. Което е отчайващо, смазващо.

Мартин Карбовски

loading...