Загубеното Общество!!

Вчера отивам в Обществената библиотека в Плевен, за да взема една книжка, подавам си членската карта и разбирам, че тя е изтекла и трябва да платя, за да ползвам услугите!
Имах три варианта:
1. 3 лева за три месеца.
2. 6 лева за 6 месеца.
3. 10 лева за цялата година.
Решавам че ще подновя само за три месеца, но се оказва, че ако не платя за цялата година, то нямам право да изнасям книги от библиотеката, мога само да ги чета там?
Странна логика или по- точно, това си е чисто изнудване да си платиш за цяла година и това е Обществено учреждение, което трябва да има и социална функция?
Отиваш в Общественият басейн в Плевен, той отдаден под наем, вход за час 9.50лв ( подчертавам за час)?
Отиваш в Обществената Болница, плащаш си всичко и там?
Отивам в Обществената Прокуратура, подавам 6 сигнала за корупция и конфликти на интереси, те ме разкарват четири пъти до КОНПИ и ДАНС за моя сметка, а три години по- късно файда по сигналите Никаква?
Влизаш в Обществените Училища, те заградени, затворени с чипове и карти, сякаш са концлагери, а не у-чилища?
Влизаш в Обществените институции ( социално подпомагане и всякакви други подобни), а там български не се говори, те работят само за Ромите?
Караш по Обществените пътища, то сякаш си на луната, но по телевизията ти казват, че са най- хубавите в Европа ( нищо че ги ремонтират по три пъти в годината за наша сметка)?
Общественото не функционира, но на ОБЩЕСТВОТО Не му пука, защото такова просто НЯМА?
Хора, опомнете се, събудете се, замислете се!!!!

Иван Иванов

loading...